• Ναυτιλία

    Η Σεμίραμις Παληού στο τιμόνι της Diana Shipping

    OceanPal: Θεαματική πρεμιέρα για τη μετοχή της θυγατρικής της Diana Shipping στο Nasdaq

    Σεμίραμις Παληού, CEO Diana Shipping και Προέδρος του ΔΣ της HELMEPA


    Τα ηνία της ναυτιλιακής Diana Shipping αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου η Σεμίραμις Παληού, κόρη του Συμεών Παληού και ιδρυτή της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου.

    Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε μια σειρά διορισμών ανώτερων διοικητικών στελεχών με σκοπό την ομαλή διαδοχή και τη διασφάλιση της υγιούς στρατηγικής διαχείρισης της εταιρείας.

    Ειδικότερα, η Σεμίραμις Παληού αναλαμβάνει τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου, ενώ δεν θα ασκεί πλέον τα καθήκοντα του COO. Ο Συμεών Παληός θα παραμείνει στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου.

    Η κ. Παληού απέκτησε πτυχίο μηχανολογίας από το Imperial College του Λονδίνου και MSc στη Ναυπηγική από το University College του Λονδίνου. Παρακολούθησε σεμινάρια εξειδικευμένα στα Οικονομικά και σε θέματα Ηγεσίας στο Harvard Business School.

    Από τον Μάρτιο του 2015 είχε εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της Diana Shipping, ενώ τον Αύγουστο του 2018 ανέλαβε Chief Operating Officer και από τον Οκτώβριο του 2019 αναπληρώτρια CEO.

    Διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις ναυτιλιακές δραστηριότητες, την τεχνική διαχείριση και τα πληρώματα. Από το 1996 μέχρι και το 1998 εργάστηκε στο Lloyd’s Register, ως ασκούμενη επιθεωρήτρια πλοίων. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στις οικογενειακές ναυτιλιακές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στην Diana Shipping Agencies, για δέκα περίπου χρόνια.

    Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ

    Ο Αναστάσιος Μαργαρώνης θα συνεχίσει να υπηρετεί την εταιρεία από τις θέσεις του προέδρου και του διευθυντή, τις οποίες κατέχει από το 2005.

    Ο  Ιωάννης Ζαφειράκης ανέλαβε τη θέση του CFO, την οποία κατείχε προσωρινά από τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ θα παραμείνει επίσης CSO και ταμίας της ναυτιλιακής.

    Την θέση του COO, που κατείχε μέχρι τώρα η Σεμίραμις Παληού, αναλαμβάνει ο Ελευθέριος Παπατρύφων.

    Σχολιάζοντας τις αλλαγές στην ηγετική ομάδα της εταιρείας, ο εφοπλιστής Συμεών Παλιός, δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αναγνωρίσει τη σημασία της εξασφάλισης μιας ομαλής και απρόσκοπτης διαδοχής, η οποία θα διασφαλίσει την ύπαρξη της ηγεσίας που θα συνεχίσει το στρατηγικό όραμα και τη σωστή διαχείριση της εταιρεία στο μέλλον. Η Σεμίραμις Παληού έχει επιδείξει τα ισχυρά προσόντα που διαθέτει για το νέο της ρόλο ως Διευθύνουσα Σύμβουλος. Έχει βαθιά γνώση και κατανόηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της εταιρείας μας. Συγκεκριμένα, υπήρξε αναπληρώτρια CEO με μεγάλη επιτυχία από τον Οκτώβριο του 2019, μια περίοδο κατά την οποία η Diana Shipping και ο κλάδος μας αντιμετώπισαν τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις της πανδημίας. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δύναμη ολόκληρης της ηγετικής ομάδας της Diana Shipping”.

    Από την πλευρά της η κα Παληού επισήμανε την τιμή που νιώθει για τη νέα της θέση αλλά και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο της, ενώ τόνισε ότι στηρίζεται στις ικανότητες της εξαιρετικής ομάδας διαχείρισης της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Συμεών Παληού.

    Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Helmepa

    Τον Ιούνιο 2020 η Σεμίραμις Παληού, διαδέχθηκε τον απερχόμενο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA που είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική ναυτιλία,  Δρ. Γιώργο Γράτσο.

    Η κα Παληού είναι η 14η προεδρος της Helmepa, πρώτη γυναίκα πρόεδρος της οργάνωσης και κατέκτησε τη θέση αυτή μετά από πρόταση παλαιότερων μελών του ΔΣ.

    Η ίδια εξελέγη για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης το 2018. Ασχολείται ιδιαίτερα με τα περιβαλλοντικά θέματα και τα ζητήματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση της Helmepa και των παρεμβάσεών της.

    Σεμίραμις Παληού: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Helmepa

    Αυτοματοποιημένα Πλοία και Αυτόνομη Ναυτιλία: Μύθος ή Πραγματικότητα;

    Σεμίραμις Παληού: «Είναι ώρα η HELMEPA να ενισχύσει τον ρόλο της»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ