ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια νέα υπόθεση με άρωμα σκανδάλου στη διαχείριση των ΕΛΤΑ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που ο οργανισμός κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει οικονομικά από τα τεράστια χρέη και το παθητικό. Και βεβαίως να θυμίσουμε και τις αλλαγές στις διοικήσεις, λόγω ανικανότητας και έλλειψης προσόντων με χαμένους διαγωνισμούς εκατομμυρίων ευρώ, τεράστια έξοδα και χαμένες επενδύσεις.
Ενώ τα ΕΛΤΑ αναζητούν εναγωνίως ρευστότητα, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας κατάφεραν να πετύχουν το… ακατόρθωτο. Να προσθέσουν δηλαδή, στο ήδη βεβαρυμένο μισθολογικό κόστος, το οποίο προσπαθούν να περικόψουν, αναθέτοντας στην PriceWaterHouse τη διαμόρφωση σχεδίου εξυγίανσης που θα περιλαμβάνει υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις προσωπικού, επιπλέον μισθολογική δαπάνη ύψους 15 εκατ. ευρώ για προσλήψεις το 2018.
Όταν υποτίθεται ότι πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές και μειώσεις δαπανών για την αναδιάρθρωση την εταιρείας, σύμβουλοι και σύμβουλοι των συμβούλων, όχι γνώστες του αντικειμένου προσλαμβάνονται με στόχο να βοηθήσουν στην αύξηση των εσόδων.
Συγκεκριμένα με την εταιρεία να έχει φεσώσει την αγορά με πάνω από 250 εκατ. ευρώ, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Ηλίας Αθανασίου, φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στις 10 Οκτωβρίου του 2018, στην πρόσληψη τεσσάρων ειδικών συμβούλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου τριετούς διάρκειας. Πρόκειται για έναν Ειδικό Σύμβουλος σε θέματα Εταιρικής Ταυτότητας και έναν Οικονομικών θεμάτων, με μικτές μηνιαίες αποδοχές 4.200 ευρώ έκαστος, έναν Ειδικό Σύμβουλο Διοίκησης, με μικτές μηνιαίες αποδοχές 3.000 ευρώ και έναν Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας, «προκειμένου να υποστηρίξει την εταιρεία σε θέματα προβολής και δημοσιότητας, με μικτές μηνιαίες αποδοχές 1.700 ευρώ.
Το αξιοπερίεργο όλων όμως είναι η «πρωτοπορία» των ΕΛΤΑ να προσλάβει για σύμβουλο σε θέματα εταιρικής ταυτότητας μια πανέμορφη, ξανθιά… ρεφλεξολόγο. Η νεοπροσληφθείσα, κ. Πατρίσα Οικονόμου βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανασίου, καθώς έχει αναλάβει να τον συμβουλεύει σε θέματα εταιρικής ταυτότητας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι το δεξί του χέρι και βρίσκεται δίπλα νύχτα – μέρα τόσο στις συναντήσεις με τους συνδικαλιστές όσο και στα ταξίδια του κ. Αθανασίου στο εξωτερικό για την εξεύρεση λύσεων για τα ΕΛΤΑ.
Μυστήριο όμως παραμένει, τι σχέση μπορεί να έχει η εταιρική ταυτότητα των ΕΛΤΑ με την… ρεφλεξολογία καθώς τα προσόντα της κ. Πατρίσας Οικονόμου περιορίζονται στο κέντρο αναζωογόνησης και μασάζ που έχει στη Βούλα. Πιθανώς στα ΕΛΤΑ να θεωρούν ότι η ρεφλεξολογία να δώσει έναν άλλο αέρα ανανέωσης στον πολύπαθο οργανισμό, καθώς η ρεφλεξολογία ορίζεται και «ως μέθοδος αυτοβελτίωσης που επιτυγχάνει ενεργοποίηση και την εξισορρόπηση….» ελπίζοντας έτσι στη διάσωση του οργανισμού.
Δείτε τις φωτογραφίες από το κέντρο αναζωογόνησης και μασάζ που βρίσκονται στο site της εταιρείας:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο σκάνδαλο των ΕΛΤΑ καταγγέλλει ο βουλευτής Γ. Ανδριανός: Μετά τη ΔΕΗ, παρακρατούσαν και τα εργόσημα του ΕΦΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυχρόνης Γριβέας: Από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο τιμόνι των ΕΛΤΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Τραμπ φαίνεται να είχε δηλώσει στο FBI πριν 20 χρόνια πως «όλοι ήξεραν» τι κάνει ο Τζέφρι Έπσταϊν
- WSJ: Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούν την κατάσχεση δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν ιρανικό πετρέλαιο
- Κολομβία: Ο πρόεδρος Πέτρο υποστήριξε πως γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας
- Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones, απώλειες για τον S&P 500 μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις



Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.