• Business

    Folli Follie: Το τελευταίο «κομμάτι του παζλ» και πώς θα ξεπερασθεί η άρνηση του Δ. Κουτσολιούτσου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Folli Follie: Στο εδώλιο σήμερα η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Θα προλάβουν το 18μηνο; Τι θα πουν, γιατί μεταφέρθηκε στο κελί του πατέρα του ο Τζώρτζης

    O Δημήτρης Κουτσολιούτσος προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. Eurokinissi


    Με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από την γενική συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματισθεί για τις 10 Μαρτίου αναμένεται να μπει το τελευταίο κομμάτι στο πάζλ διάσωσης της Folli Follie. Ένα παζλ που άρχισε να συμπληρώνεται πριν από αρκετούς μήνες από την διορισμένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διοίκηση, στη σκιά των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων για την απάτη που φέρεται να ενορχήστρωσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου σε βάρος της εταιρείας.

    Το «πράσινο φως» της γενικής συνέλευσης θεωρείται απαραίτητο για να ολοκληρωθούν τα τυπικά βήματα που προβλέπει ο πτωχευτικός νόμος για την αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων. Είχε προηγηθεί η κατάθεση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106 β και δ, μέσω των οποίων θα μεταβιβασθεί το ενεργητικό της εταιρείας σε νέο σχήμα με νέο επενδυτή (στην προκειμένη περίπτωση τους ομολογιούχους). Η αίτηση είχε εξασφαλίσει τη συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτών.

    Πηγές από το στρατηγείο της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος ενώ εμφανίζονται καθησυχαστικοί όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει ο βασικός μέτοχος, Δημήτρης Κουτσολιούτσος στην επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση. Ακόμη και στη περίπτωση που καταψηφίσει, λένε, υπάρχει νομικός τρόπος να παρακαμφθεί η αρνητική ψήφος που στέκεται εμπόδιο στη διάσωση.

    Νομικοί κύκλοι εξηγούν πως η άρνηση της πλειοψηφίας μπορεί να ξεπερασθεί με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο αρμόδιο δικαστήριο για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου, ο οποίος θα αναλάβει να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση και στη συνέχεια να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου αντί των μετόχων αρνούνται. Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι το δικαστήριο θα κρίνει την άρνηση του μετόχου αδικαιολόγητα αρνητική και καταχρηστική.

    Κάτι που στην περίπτωση της Folli Follie εκτιμάται πως μπορεί να αποδειχθεί, καθώς διακυβεύεται η επιβίωση της εταιρείας και εάν δεν εγκριθεί η συμφωνία η εταιρεία θα πτωχεύσει, συμπαρασύροντας μαζί περίπου 700 θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της Folli Follie, όπως και ο γιός του Τζώρτζης, τάχθηκε κατά του σχεδίου εξυγίανσης κατά την συζήτηση του αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106, υποστηρίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να μην ωφεληθούν από αυτή τη συμφωνία οι πιστωτές, οι τράπεζες, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

    Να σημειωθεί πως το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει το γενναίο κούρεμα στις απαιτήσεις των ομολογιούχων, και ταυτόχρονα την εκταμίευση ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13 εκατ. ευρώ από το fund Arena για την κάλυψη κατά κύριο λόγο υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευθεί από το παρατεταμένο lockdown. Μια χρηματοδότηση που έχει εκταμιευθεί και αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να επιβιώσει μέχρι την επικύρωση του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106.

    Διαβάστε επίσης: 

    Folli Follie: ΕΓΣ στις 10 Μαρτίου για έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ – Το δικόγραφο του Δημήτρη Κουτσολιούτσου: Ζητά από τους δικαστές να απορρίψουν την εξυγίανση της Folli Follie γιατί δεν διασφαλίζονται πιστωτές, τράπεζες και ο… ίδιος

    Folli Follie: Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για το σχέδιο εξυγίανσης – Τι προβλέπει



    ΣΧΟΛΙΑ