Κοινωνία

Νέο σκάνδαλο των ΕΛΤΑ καταγγέλλει ο βουλευτής Γ. Ανδριανός: Μετά τη ΔΕΗ, παρακρατούσαν και τα εργόσημα του ΕΦΚΑ

  • NewsRoom
ΕΛΤΑ


Την παρακράτηση των εργόσημων του ΕΦΚΑ για τα έτη 2017 και 2018 από τα ΕΛΤΑ καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός. Συγκεκριμένα, με ερώτημα που έθεσε στη Βουλή, ο κ. Ανδριανός καταγγέλλει το νέο παράπτωμα για την πρώην διοίκηση των ΕΛΤΑ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα οι εν λόγω εργάτες να φαίνονται ανασφάλιστοι. «Ο ΕΦΚΑ μάλιστα καλεί τους εργάτες να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους και όταν πιστωθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ΕΛΤΑ τότε θα γίνει συμψηφισμός», καταγγέλλει ο κ. Ανδριανός.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, είχε ξεσπάσει σκάνδαλο με την μη απόδοση των χρημάτων που εισέπρατταν τα ΕΛΤΑ για λογαριασμό της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές ενώ πλήρωναν εμπρόθεσμα, στο τέλος έχαναν την έκπτωση του 15% που δίνει η ΔΕΗ, επιβαρύνονταν με τόκους καθυστερήσεων και πολλές φορές απειλούνταν με διακοπή ηλεκτροδότησης

Αναλυτικά η ερώτηση: 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ε. Αχτσιόγλου και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά με θέμα τις καταγγελίες από εργάτες γης στην Αργολίδα για τη μη καταβολή από τα ΕΛΤΑ στον ΕΦΚΑ των παρακρατήσεων από εργόσημα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από εργάτες γης στην Αργολίδα που αγοράζουν εργόσημα από τα ΕΛΤΑ, τα ποσά που προκύπτουν από το ποσοστό που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ και αντιστοιχεί στην ασφάλισή τους δεν έχουν αποδοθεί στον ΕΦΚΑ τουλάχιστον για τα έτη 2017 και 2018, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εργάτες να φαίνονται ανασφάλιστοι.

Ο ΕΦΚΑ μάλιστα καλεί τους εργάτες να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους και όταν πιστωθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ΕΛΤΑ τότε θα γίνει συμψηφισμός.

Δεδομένου του ότι αφενός οι εργάτες γης σήμερα παρουσιάζονται ανασφάλιστοι ενώ έχουν παρακρατηθεί τα σχετικά ποσά, και αφετέρου καλούνται να υποστούν οικονομική επιβάρυνση προκειμένου να ασφαλιστούν ενώ έχουν πληρώσει ποσά μέσω των εργοσήμων, την ώρα που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα διασφαλιστεί η άμεση πίστωση των ως άνω παρακρατηθέντων ποσών από τα ΕΛΤΑ στον ΕΦΚΑ από τα εργόσημα εργατών γης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο άθλος του Πολυχρόνη Γριβέα: Πώς θα σώσει τα ΕΛΤΑ από τη χρεοκοπία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο παρέμβαση: Επιτέλους η σωστή διοίκηση στα ΕΛΤΑ – Οι κινήσεις της Ράνιας Αικατερινάρη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολυχρόνης Γριβέας: Από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο τιμόνι των ΕΛΤΑ


ΣΧΟΛΙΑ