• Business

    Η Moet Hennessy ξεμένει από σαμπάνια λόγω της αυξημένης ζήτησης

    • Bloomberg
    Φιλίπ Σάους (Philippe Schaus), CEO Moet Hennessy

    Φιλίπ Σάους (Philippe Schaus), CEO Moet Hennessy


    Οι λάτρεις της σαμπάνιας είναι τόσο ενθουσιασμένοι μετά την έξοδο από τους περιορισμούς του Covid, που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες Moet Hennessy, με αποτέλεσμα να περιοριστούν τα αποθέματα.

    “Ξεμένουμε από στοκ” σε μερικές από τις κορυφαίες σαμπάνιες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Philippe Schaus σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television κατά τη διάρκεια του New Economy Forum στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας ότι η εταιρεία στις εσωτερικές συζητήσεις ονομάζει την τρέχουσα περίοδο «η δεκαετία του ’20».

    Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα στον ορίζοντα, καθώς το νέο έτος αναμένεται να ανανεωθεί η προσφορά, είπε.

    Μετά από την αρχική βουτιά των πωλήσεων στις πρώτες μέρες της πανδημίας, τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου ειδών πολυτελείας κάνουν λόγο για φρενίτιδα δαπανών, καθώς απελευθερώνεται συσσωρευμένη ζήτηση από τους καταναλωτές.

    Η LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε τέσσερα από τα πέντε κύρια τμήματα της, όπως αποτυπώθηκαν στα αποτελέσματα κερδών που ανακοίνωσε πρόσφατα, ενώ η Hermès International σημείωσε άνοδο εσόδων 24%, εξαιρουμένων των διακυμάνσεων των νομισμάτων, παρά την αύξηση των τιμών των προϊόντων της.

    Ενώ μέχρι στιγμής οι εύποροι καταναλωτές παραμένουν πρόθυμοι να αγοράσουν ακριβά αγαθά, οι παγκόσμιες οικονομικές αντίξοες συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο έντονες.

    Ο πληθωρισμός είναι βασικό στοιχείο της αβεβαιότητας, δήλωσε ο Schaus στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Bloomberg Media Group. Μια αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρεία θα αυξήσει την τιμή ορισμένων προϊόντων κατά υψηλά μονοψήφια ή και χαμηλά διψήφια ποσοστά, πρόσθεσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    LVMH: Οι Αμερικανοί εκτίναξαν τις πωλήσεις της ιδιοκτήτριας της Louis Vuitton



    ΣΧΟΛΙΑ