• Business

    Η Ελλάκτωρ μειοδότησε σε οδικό έργο αξίας 71 εκατ. ευρώ

    Henry Holterman, Επικεφαλής Reggeborh, Μετόχου της Ελλάκτωρ

    Henry Holterman (Επικεφαλής Reggeborgh, Βασικού Μετόχου της Ελλάκτωρ)


    Την καλυτέρη προσφορά για οδικό έργο αξίας άνω των 71 εκατ. ευρώ έδωσε ο Όμιλος της Ελλάκτωρ. Πρόκειται για τη Σήραγγα Κλεισούρας, την οποία «κλείδωσε» η ΑΚΤΩΡ δίνοντας έκπτωση 16,72% (τελική τιμή έργου 60 εκατ. ευρώ) επικρατώντας του ανταγωνισμού σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

    Το επόμενο βήμα είναι η ανακήρυξη της ΑΚΤΩΡ ως προσωρινού αναδόχου, η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εν συνεχεία η σύμβαση θα περάσει από τη Βουλή για να πάρει το τελικό ΟΚ.

    Εφόσον, δεν υπάραξουν καθυστερήσεις λόγω προσφυγών στην Αρχή Εξέτασης Πρροδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) εκ μέρους των υπόλοιπων ενδιαφερομένων, τότε είναι πολύ πιθανό οι υπογραφές για τη σύμβαση να έχουν πέσει εντός φθινοπώρου. Διαφορετικά το χρονοδιάγραμμα μετατίθεται για τα τέλη του 2022 ή τις αρχές του 2023.

    Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου με αναθέτουσα αρχή την Εγνατία Οδό Α.Ε. και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στα μέσα του περασμένου μήνα.

    Τι αφορά το έργο

    Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Η διάρκεια του ανέρχεται στους 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Επομένως η ολοκλήρωση του οδικού άξονα αναμένεται περί τα τέλη του 2025 ή τις αρχές του 2026.

    Η ΑΚΤΩΡ καλείται να κατασκευάσει την Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Πτολεμαΐδας στο τμήμα από ρέμα Κώτουρη έως όρια Νομού Κοζάνης. Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την αναβάθμιση ενός οδικού τμήματος 10,4 χιλιομέτρων. Η Σήραγγα Κλεισούρας, που θα έχει μήκος 1,36 χλμ, εκτιμάται πως θα μειώσει την απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων.

    Συγκεκριμένα το πλήρες αντικείμενο το έργου περιλαμβάνει την κατασκευή:

    • Τεσσάρων  ισόπεδων κόμβων
    • Της σήραγγας Κλεισούρας, διπλής κατεύθυνσης μήκους 1,365 χλμ, με σήραγγα διαφυγής 1.38 χλμ, σε ιδιαίτερα ορεινό ανάγλυφο
    • Μίας γέφυρας (ρέματος Κώτουρη), μήκους 34,6 μέτρων
    • Τεσσάρων Κάτω ΔιαβάσεωνΔυο κτιρίων στα μέτωπα της σήραγγας
    • Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και έργα συντήρησης του υφιστάμενου οδικού δικτύου

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Με συμμαχίες στα μεγάλα projects, Αττική Οδός, Γούρνες, Smart Park και πλωτά αιολικά – Τι θα γίνει με νέα αύξηση κεφαλαίου και ομολογιακό

    «Κλείδωσε» στην Ηλέκτωρ (Ελλάκτωρ) η μονάδα καύσης των 106 εκατ. ευρώ

    Αυλαία στο σίριαλ της Ψυττάλειας – Υπέγραψαν Ελλάκτωρ και ΑΒΑΞ



    ΣΧΟΛΙΑ