• Business

    «Κλείδωσε» στην Ηλέκτωρ (Ελλάκτωρ) η μονάδα καύσης των 106 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ


    Κλείδωσε” και επισήμως στην Ηλέκτωρ, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον τομέα περιβάλλοντος, ένα μεγάλο project συνολικού ύψους 106 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

    Ο όμιλος ανταποκρίθηκε στην “πρόσκληση” του ΕΔΣΝΑ για υποβολή βελτιωμένης προσφοράς για τη μονάδα καύσης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, με αποτέλεσμα την κατακύρωση του ανοικτού διαγωνισμού στην κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ – ΑΡΣΗ.

    Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παραχώρηση της λειτουργίας της Εγκατάστασης Θερμικής Επεξεργασίας Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων (ΕΑΥΜ) και των προσομοιαζόντων με αυτά, που βρίσκεται στη θέση Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής του Νομού Αττικής.

    Στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνεται και όποια συντήρηση ή/ και αναβάθμιση απαιτηθεί κατά το χρόνο της παραχώρησης καθώς και η αναβάθμιση του αποτεφρωτήρα με προσθήκη συστήματος ενεργειακής αξιοποίησης, στα πλαίσια των προσπαθειών του ΕΔΣΝΑ για στροφή προς την κυκλική οικονομία. Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο ίδιος ο ανάδοχος.

    Να σημειωθεί ότι η κυρίαρχη στον τομέα της Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων (ΕΑΥΜ), ΗΛΕΚΤΩΡ, του ομίλου Ελλάκτωρ, έχει κατασκευάσει και διαχειρίζεται μέσω της Κοινοπραξίας Μίσθωσης Αποτεφρωτήρα ΗΛΕΚΤΩΡ – ΑΡΣΗ Α.Ε. τον μοναδικό στην Ελλάδα Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων στον Χ.Υ.Τ.Α Άνω Λιοσίων, που λειτουργεί από το 2002, με την ΗΛΕΚΤΩΡ να συμμετέχει στην Κοινοπραξία με ποσοστό 70%.

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA σε υψηλό 4 ετών



    ΣΧΟΛΙΑ