• Business

    Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η διαστημική Virgin Galactic του Richard Branson

    • NewsRoom

    Richard Branson ιδρυτής της Virgin Galactic


    Από σήμερα η Virgin Galactic Holdings του δισεκατομμυριούχου Richard Branson είναι η πρώτη εταιρεία διαστημικού τουρισμού που βρίσκεται στο χρηματιστήριο καθώς η μετοχή της άρχισε σήμερα να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Η εταιρεία εισήγαγε τις μετοχές της μέσω της συγχώνευσης με την Social Capital Hedosophia, μιας εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού, που ίδρυσε ο Chamath Palihapitiya. H Social Capital Hedosophia αγόρασε μερίδιο 40% στην Virgin Galactic αντί 800 εκατ. δολαρίων, συμφωνία που την αποτιμά στα 2,3 δισ. δολάρια.

    Οι μετοχές της νέας οντότητας που διαπραγματεύονται υπό το σύμβολο SPCE, βρέθηκαν να ενισχύονται 8% στο NYSE.

    Ο CEO, George Whitesides, δήλωσε: “Για πρώτη φορά, οποιοσδήποτε θα έχει την ευκαιρία να επενδύσει σε μια εταιρεία διαστημικών ταξιδιών που μεταμορφώνει την αγορά”.

    Η συγχώνευση έχει ανακοινωθεί από τον Ιούλιο, με το Social Capital Hedosophia του Palihapitiya να λαμβάνει μερίδιο 49% στην Virgin Galactic. Η κεφαλαιοποίηση της ενιαίας εταιρείας φτάνει το 1,5 δισ. δολ., με τον ιδρυτή της Virgin Galactic, Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, να διατηρεί το 51%.

    Η εταιρεία του Palihapitiya είναι ήδη εισηγμένη στη Wall Street, με διακριτική σήμανση IPOA. Από τη Δευτέρα, η μετοχή της νέας εταιρείας θα έχει τη σήμανση SPCE.

    Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic μπορεί να μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους στα όρια του διαστήματος. Οι επιβάτες βγαίνουν εκτός του πεδίου βαρύτητας της Γης και παραμένουν εκεί για λίγα λεπτά, βιώνοντας την εμπειρία του ταξιδιού στο διάστημα πριν επιστρέψουν στο έδαφος.

    Το εισιτήριο για μια πτήση κοστολογείται 250.000 δολάρια και ήδη 603 πελάτες αναμένουν στη λίστα για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι.



    ΣΧΟΛΙΑ