• Business

    Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson μοιράζεται 3 μυστικά επιτυχίας


    Αν “γκουγκλάρετε” το όνομα “Richard Branson” και τη λέξη “επιτυχία”, έχετε εκατομμύρια αποτελέσματα. Όπως εκατομμύρια, ή μάλλον δισεκατομμύρια, αξίζει και η περιουσία του. Δεν είναι καθόλου περίεργο, αφού είναι ο μόνος επιχειρηματίας που έχει κατασκευάσει οκτώ ξεχωριστές εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεκινώντας από τη Virgin το 1970 σε ηλικία μόλις 20 ετών. Τώρα, μόλις μισό αιώνα αργότερα, βρίσκεται ψηλά στη λίστα Forbes με τους παγκόσμιους δισεκατομμυριούχους και έχει καθαρή αξία περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Θέλετε να μάθετε ποια είναι ένα από τα μυστικά του όπλα; Σε μια ανάρτηση στο Virgin.com, ο Branson εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ξυπνά νωρίς και συζήτησε μερικά από τα οφέλη της ρουτίνας που ακολουθεί πιστά κάθε πρωί. Όπως λέει ο ίδιος: “Κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων μου στις επιχειρήσεις, έχω μάθει ότι εάν ξυπνήσω νωρίς μπορώ να επιτύχω τόσα πολλά περισσότερα πράγματα σε μια μέρα και επομένως περισσότερα στη ζωή”. Δείτε τι κάνει ο Richard Branson κάθε μέρα και πάρτε ιδέες για να δημιουργήσετε τη δική σας τέλεια πρωινή ρουτίνα…και ίσως μπείτε κι εσείς στη λίστα του Forbes!

    1. Ξυπνήστε νωρίς για να πετύχετε περισσότερα
    Το πρωινό ξύπνημα σας δίνει χρόνο που κανονικά δεν θα είχατε, για να κάνετε κάποιες δραστηριότητές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχατε χρόνο να τις κάνετε. “Δεν έχει σημασία πού είμαι, προσπαθώ να ξυπνήσω συνήθως γύρω στις 5 π.μ.”, λέει ο Branson. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να είναι οποιασδήποτε φύσεως, όπως:

    -Να καθαρίσετε το μυαλό σας, ώστε να είστε σε εγρήγορση αργότερα.
    -Να διαβάσετε βιβλία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε κίνητρα, να πάρετε έμπνευση και να αυξήσετε τις γνώσεις σας.
    -Να γράψετε ώστε να διοχετεύσετε την σκέψη σας. Μπορεί να είναι η γραφή μιας λίστας υποχρεώσεν, οι ιδέες σας ή οτιδήποτε άλλο.

    2. Σωματική δραστηριότητα για αύξηση της παραγωγικότητά σας
    Ένα από τα πράγματα που κάνει όταν σηκωθεί νωρίς είναι η άσκηση, ένα βασικό στοιχείο για την παραγωγικότητα. Όταν ρωτήθηκε σε μια συνέντευξη του 2013 τι τον κάνει να έχει ενέργεια, ο Branson απάντησε: “Όντας σε καλή κατάσταση και υγιής, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις ενεργοποιημένες ενδορφίνες, που έχουν ως αποτέλεσμα το να έχω ενέργεια”.

    Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση των ενδορφινών σας και να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Αλλά ξέρατε ότι μπορεί να σας κάνει πιο παραγωγικούς; Η ενσωμάτωση της άσκησης στην πρωινή σας ρουτίνα θα οδηγήσει σε οφέλη όπως η βελτίωση της συγκέντρωσης, η καλύτερη μνήμη, η επιτάχυνση της μάθησης, τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους και ακόμη και η αυξημένη δημιουργικότητα.

    Μπορείτε να βρείτε το είδος της γυμναστικής που σας ταιριάζει ή το άθλημα που έιναι κατάλληλο για εσάς.

    3. Περάστε το χρόνο με την οικογένειά σας
    Ο Branson λέει ότι το να ξοδεύει χρόνο με την οικογένειά του κάθε πρωί, τον βοηθά να μπει “σε ένα καλό πλαίσιο σκέψης πριν φτάσει στη δουλειά”. “Ξέρω ότι με βοηθά, γι ‘αυτό περνάω μέρος της καθημερινής ρουτίνας μου με τη γυναίκα, την κόρη μου και το κουτάβι μου. Όχι μόνο αυτό τους κάνει να γνωρίζουν πόσο σημαντικοί είναι για μένα, αλλά με προετοιμάζει πριν ξεκινήσω την ημέρα μου”, όπως αναφέρει.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πλωτό σπίτι του Richard Branson ενοικιάζεται για €850 τη βδομάδα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τι κάνει ο Richard Branson, ο Bill Gates, και άλλοι 11 επιτυχημένοι άνθρωποι τα Σαββατοκύριακα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η λιτή καθημερινότητα 8 δισεκατομμυριούχων



    ΣΧΟΛΙΑ