• Business

    Η Chanel πάει Xoνγκ Κονγκ: Νοίκιασε εμβληματικό διώροφο κατάστημα έναντι 383.000 δολ. μηνιαίως

    • Bloomberg

    Leena Nair, CEO Chanel


    Η Chanel νοίκιασε ένα διώροφο κατάστημα στην δημοφιλή εμπορική περιοχή Causeway Bay του Χονγκ Κονγκ, υπογράφοντας ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια μίσθωσης από την περίοδο της πανδημίας.

    Ο οίκος πολυτελών ειδών έκλεισε για τρία χρόνια τον ισόγειο χώρο στο εμπορικό κέντρο Capitol Center, αρχής γενομένης από τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με κυβερνητικά αρχεία που επικαλείται το Bloomberg.

    To ποσό του ενοικίου δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο η κινεζική εφημερίδα Ming Pao ανέφερε ότι η Chanel συμφώνησε να πληρώνει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (383.000 δολάρια ΗΠΑ) το μήνα.

    Το κατάστημα, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από μια έξοδο σταθμού του μετρό, έχει μια μεγάλη πρόσοψη, καθιστώντας το ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία λιανικής στον πάλαι ποτέ πιο ακριβό εμπορικό δρόμο στον κόσμου.

    To Capitol Centre στην Causeway Bay στο Χονγκ Κονγκ

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία μόδας Forever 21 Inc. και η Victoria’s Secret & Co. είχαν νοικιάσει το συγκεκριμένο κατάστημα προτού μείνει άδειο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Οι τουρίστες επιστρέφουν

    Οι τουρίστες επιστρέφουν στο Χονγκ Κονγκ μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις αρχές του έτους.

    Ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε από λιγότερο από ένα εκατομμύριο τον Ιανουάριο σε σχεδόν τρία εκατομμύρια τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Επιτροπή Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ. Οι λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο έφτασαν το 92% του επιπέδου που βρίσκονται το 2019 την ίδια περίοδο.

    Σημαντική μείωση των ενοικίων

    Η Chanel είναι πιθανό να πληρώσει μόνο ένα μέρος των ενοικίων που επωμίστηκαν οι προηγούμενοι ενοικιαστές, καθώς τα επίπεδα ενοικίων μειώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κογνκ και της πανδημίας τα τελευταία χρόνια.

    Τα ενοίκια στο Causeway Bay τον Μάρτιο ήταν μόλις στο 30% του ύψους των ενοικίων που υπήρχαν πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με την Colliers International.

    Ενώ οι παγκόσμιες μάρκες πολυτελείας έχουν μετατοπίσει τις προτεραιότητες και τους πόρους τους από το Χονγκ Κονγκ εν μέσω ενδείξεων ότι οι Κινέζοι ξοδεύουν όλο και περισσότερο για τις αγορές τους στο εσωτερικό, οι μεγάλες μειώσεις των ενοικίων στην πιο ακριβή αγορά ακινήτων στον κόσμο, έχουν δημιουργήσει μία σπάνια ευκαιρία να εξασφαλίσουν τις μεγάλες βιτρίνες της πόλης.

    Όσον αφορά τη Chanel, η εταιρεία επεκτείνεται, υπερδιπλασιάζοντας τους χώρους στα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο, με βάση την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της βιομηχανίας πολυτελείας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Chanel: Επενδύει στο σχέδιο εξόδου από το χρηματιστήριο της τράπεζας Rothschild

    Chanel: Παιγνιώδη γλυπτά του Xavier Veilhan στο show για την κολεξιόν SS23



    ΣΧΟΛΙΑ