• Business

    HSW- Attica: Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το deal – Παρατείνεται η αγωνία


    Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεχισθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά της HSW από τον όμιλο Attica. Η συνέχιση της συζήτησης κρίθηκε αναγκαία, αφού κατά την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας δεν υπήρξε κάποια απόφαση. Πηγές από την Επιτροπή δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καταλήξει η Ολομέλεια στην ετυμηγορία της, εάν δηλαδή ανάψει το «πράσινο φως» ή όχι στη συμφωνία των δυο εταιρειών.

    Η αγωνία στην αγορά μεγαλώνει καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία συγκέντρωσης δυνάμεων που έγινε τα τελευταία χρόνια στην ακτοπλοΐα και αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στον κλάδο. Παρά την εισήγηση της Επιτροπής, η οποία εξέφραζε επιφυλάξεις για την εξαγορά και ζητούσε την λήψη μέτρων για την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση εμφανίζονται αισιόδοξες ότι τελικά η Ολομέλεια θα ανάψει το «πράσινο φως». Σύμφωνα με πληροφορίες, από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η εισήγηση, στις αρχές Απριλίου η Επιτροπή και ο όμιλος Attica βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να βρεθεί η «χρυσή τομή» που θα ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του deal.

    Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι πέρα από την πώληση των πλοίων Superfast XII και Highspeed 7 στις Μινωικές Γραμμές, η Attica θα αναλάβει πρόσθετες δεσμεύσεις, σε γραμμές που παρατηρείται υπερβολική συγκέντρωση, οι οποίες θα άρουν τις όποιες επιφυλάξεις της Επιτροπής για την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, σε μια κίνηση που εξέπληξε την αγορά, ο όμιλος Attica έχοντας σύμφωνα με πληροφορίες τη στήριξη της Fortress απέκτησε από την Τράπεζα Πειραιώς το ποσοστό που κατείχε στην HSW (50,3%). Λίγο αργότερα έδωσε τα χέρια και με τον όμιλο Grimaldi, για την εξαγορά του ποσοστού που κατείχε και αυτός στην HSW (48,53%).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Hellenic Seaways: Γιατί «έφυγε» από τη γραμμή Θεσσαλονίκης – Β. Σποράδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Attica Group: Αισιοδοξία για την εξαγορά της Hellenic Seaways–Προβληματισμός για τις τιμές των καυσίμων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Leroy Merlin: Οι πέντε μεγάλες αλλαγές που θα «κάνουν τη διαφορά»



    ΣΧΟΛΙΑ