• Business

    Hermes: Ρεκόρ πωλήσεων 11,6 δισ. ευρώ το 2022 – Αυξημένη ζήτηση για τις τσάντες Birkin και Kelly

    • Bloomberg
    Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes

    Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes


    Η Hermes International αψήφησε τη μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στην Κίνα, με τις πωλήσεις της να εκτινάσσονται το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση των πλούσιων καταναλωτών για τις τσάντες Birkin και άλλα δερμάτινα είδη υψηλής ποιότητας παρέμεινε έντονη.

    Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 23% το τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου, σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ανέφερε η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 17%.

    Το μεγαλύτερο τμήμα της εταιρείας, αυτό των δερμάτινων ειδών που πουλά και την δημοφιλή τσάντα Birkin, αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο κατά τη διάρκεια της περιόδου, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις. Η ανάπτυξη αυτή έδωσε ώθηση στις πωλήσεις της Hermes που διαμορφώθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (12,3 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 2022, από 8,98 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος.

    Τα αποτελέσματα της Hermes βελτιώθηκαν παρά το πλήγμα στις δαπάνες στην Κίνα, όπου ένα κύμα κρουσμάτων Covid κράτησε αγοραστές και εργαζόμενους στο σπίτι.

    Ορισμένοι όμιλοι πολυτελείας, όπως η ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering SA, επλήγησαν σημαντικά, ενώ οι πωλήσεις της Hermes στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά περίπου 25%.

    Νέα εργοστάσια

    Η Hermes προσπαθεί να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τις εμβληματικές τσάντες Birkin και Kelly ανοίγοντας νέα εργοστάσια παραγωγής στη Γαλλία. Ακόμη και με την επέκταση, οι πελάτες συχνά μπαίνουν σε μεγάλες λίστες αναμονής για τα προϊόντα της. Πολλοί στρέφονται στην αγορά μεταπώλησης, αγοράζοντας τις τσάντες σε ακόμη υψηλότερη τιμή.

    Τον Ιανουάριο, η Hermes προχώρησε σε αύξηση των τιμών των προϊόντων της κατά 8% στη Γαλλία και κατά μέσο όρο 7% παγκοσμίως, δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος Axel Dumas σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

    Επίσης επισήμανε ότι είναι σίγουρος για φέτος, αφού ο όμιλος του είχε ένα «πολύ δυνατό» 2022 παρά τις διάφορες αβεβαιότητες. «Ιστορικά, ο όμιλος ήταν ανθεκτικός στις κρίσεις», είπε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με δημοσιογράφους.

    Η εταιρεία θα πληρώσει έκτακτο μπόνους 4.000 ευρώ σε όλους τους υπαλλήλους παγκοσμίως στο τέλος αυτού του μήνα, πρόσθεσε ο Dumas.

    Κατά το τελευταίο τρίμηνο, η Hermes άνοιξε ένα κατάστημα 1.881 τετραγωνικών μέτρων στη λεωφόρο Madison στη Νέα Υόρκη.

    H εταιρεία θα πραγματοποιήσει την επίδειξη μόδας με τα γυναικεία ρούχα της για την σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνα στις 4 Μαρτίου στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας.

    Η μετοχή της Hermes έχει καταγράψει κέρδη περίπου 21% από τις αρχές του έτους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Hermes κερδίζει τη δίκη εναντίον των Birkins του metaverse

    Birkin: Η luxury τσάντα της Hermes στα δικαστήρια εναντίον των NFTs



    ΣΧΟΛΙΑ