• Business

    Γουόρεν Μπάφετ: Δωρίζει ξανά μετοχές για το Thanksgiving – «Η Berkshire ήρθε για να μείνει!»

    • NewsRoom
    Γουόρεν Μπάφετ

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    «Η Berkshire θα έχει διάρκεια στο χρόνο!», διαβεβαίωνε σε επίστολή του προς τους επενδυτές ο Γουόρεν Μπάφετ, την ώρα που τέσσερα ιδρύματα λάμβαναν δώρο μετοχές, για την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με το CNBC, o 93χρονος αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος, αλλά και φιλάνθρωπος επενδυτής, δώρισε περισσότερα από 870 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Berkshire Hathaway στα τέσσερα ιδρύματα.

    Ειδικότερα, δώρισε 1,5 εκατομμύρια μετοχές Class Β του ομίλου του στο Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, που πήρε το όνομά του από την πρώτη του σύζυγο.

    Χάρισε επίσης 300.000 μετοχές Class Β σε καθένα από τα τρία ιδρύματα που διευθύνουν τα παιδιά του: το Ίδρυμα Sherwood, το Ίδρυμα Howard G. Buffett και το Ίδρυμα NoVo.

    «Υλοποιούνται ορισμένες από τις υποσχέσεις που έχω δώσει το 2006 και θα συνεχιστούν μέχρι το θάνατό μου. Στα 93 μου νιώθω καλά, ωστόσο έχω πλήρη συνείδηση ότι “παίζω” με έξτρα χρόνο», ανέφερε ο ίδιος.

    Σημειώνεται ότι ο μεγιστάνας έκανε παρόμοιες δωρεές και την παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών πέρσι, ενώ κάνει ετήσιες δωρεές στις ίδιες τέσσερις φιλανθρωπικές οργανώσεις από το 2006.

    Η “διάρκεια” της Berkshire

    Η Berkshire περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα από επιχειρήσεις και assets, από την κολοσσιαία ασφαλιστική εταιρεία Geico, την BNSF Railway έως περίπου το 6% της Apple.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές του ομίλου έχουν κερδίσει σχεδόν 17% φέτος, αφού έφθασαν στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών τον Σεπτέμβριο.

    Στην επιστολή του ο Μπάφετ, διαβεβαιώνει τους μετόχους της Berkshire ότι η αυτοκρατορία που έχει χτίσει τις τελευταίες έξι δεκαετίες, θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, ακόμη και χωρίς την επίβλεψή του.

    «Βραχυπρόθεσμα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η συμπεριφορά της εταιρείας, θα υποστηριχθούν από τον ευρύτερο όμιλο. Πολύ σύντομα, η Berkshire θα αποκτήσει τη φήμη που της αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Buffett.

    «Η φθορά μπορεί να επέλθει σε όλους τους τύπους μεγάλων ιδρυμάτων, είτε κυβερνητικά, είτε φιλανθρωπικά, είτε εκείνα που στοχεύουν στο κέρδος. Όμως, το πλεονέκτημα της Berkshire είναι ότι έχει δημιουργηθεί για να διαρκέσει», σημείωσε.

    Υπενθυμίζεται ότι τα τρία παιδιά του Μπάφετ είναι οι εκτελεστές της διαθήκης του και οι κατονομαζόμενοι διαχειριστές του φιλανθρωπικού καταπιστεύματος που θα λάβει σχεδόν όλη την περιουσία του Μπάφετ.

    «Τα παιδιά μου, μαζί με τον πατέρα τους, έχουν κοινή πεποίθηση ότι ο δυναστικός πλούτος, αν και νόμιμος και κοινός σε μεγάλο μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν είναι επιθυμητός», επισημαίνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Μπάφετ.

    Διαβάστε επίσης: 

    Enel: Deal $1,4 δισ. για πώληση των περουβιανών assets – Σχεδιάζει επενδύσεις «μαμούθ»

    Kaizen Gaming: Στο top 5 των Best Workplaces in Europe με επίκεντρο τον άνθρωπο

    Μινιόν: Φωταγωγήθηκε μετά από 25 χρόνια – Πότε ανοίγει



    ΣΧΟΛΙΑ