• Business

    Goldman Sachs: Πούλησε την GreenSky στην Sixth Street

    • NewsRoom
    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Ο Όμιλος Goldman Sachs προχώρησε σε συμφωνία για την πώληση της πλατφόρμας GreenSky μαζί με τις δανειακές της υποχρεώσεις στην κοινοπραξία Sixth Street.

    Η πώληση της GreenSky αναμένεται να έχει αντίκτυπο 0,19$ ανά μετοχή, στα κέρδη του τρίτου τριμήνου 2023 της Goldman Sachs.

    Μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης, η Goldman Sachs θα διατηρήσει την πλατφόρμα σε λειτουργία και θα παρακολουθεί τα τρέχοντα επιχειρηματικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας με την Sixth Street να αγοράσει τα πρόσφατα δάνεια.

    Ο David Solomon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, σχολίασε: «Αυτή η συναλλαγή καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη πρόοδό μας στον περιορισμό της καταναλωτικής μας δραστηριότητας.

    «Ενώ η GreenSky είναι μια ελκυστική επιχείρηση, επικεντρωνόμαστε στην προώθηση της στρατηγικής που χαράξαμε για τα δύο βασικά franchise μας. Στο Global Banking & Markets, βελτιώσαμε το μερίδιο και επιδεικνύουμε ισχυρή ανάπτυξη στις χρηματοδοτικές δραστηριότητες ενώ και στην πλατφόρμα μας Asset & Wealth Management, σημειώνουμε πολύ ισχυρή πρόοδο προς τους στόχους τόσο της συγκέντρωσης κεφαλαίων όσο και των τελών διαχείρισης».

    Η Sixth Street είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την κοινοπραξία που αγοράζει την GreenSky, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον χρήματα και λογαριασμούς υπό τον έλεγχο της KKR, της Bayview Asset Management και της CardWorks.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης στρατηγική χρηματοδότηση από την CPP Investments και σημαντική υποστήριξη από την PIMCO μέσω εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων.

    Η συμφωνία εξαγοράς έχει προγραμματιστεί να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

    Διαβάστε επίσης

    Goldman Sachs: Tι σημαίνει η αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές μετοχών – Οι στόχοι για μετοχές, ομόλογα και μετρητά

    Ένα στα τέσσερα δεξαμενόπλοια διαχειρίζονται οι εταιρείες από την Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ