• Business

    Τζορτζ Σόρος: Κλείνει το δίκτυο της φιλανθρωπικής αυτοκρατορίας των 25 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Κρυπτονομίσματα: Συναλλαγές σε Bitcoin και από τον Τζορτζ Σόρος


    Το Open Society Foundations, το δίκτυο ιδρυμάτων που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος, κλείνει γραφεία σε όλο τον κόσμο και περικόπτει περισσότερο από το 40% του προσωπικού του.

    Το κλείσιμο περιλαμβάνει γραφεία στην Αφρική, τη Βαρκελώνη και τη Βαλτιμόρη.

    Η απόφαση για μείωση του προσωπικού και των θέσεων γραφείων οφείλεται στην ανάγκη για πιο αποτελεσματική λειτουργία.

    Η φιλανθρωπική οργάνωση διανέμει επί του παρόντος πάνω από 1 δισ.  δολάρια σε επιχορηγήσεις ετησίως, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια να πηγαίνουν στην Αφρική.

    Ο Άλεξ Σόρος, γιος του Τζορτζ Σόρος, είναι πλέον πρόεδρος της οργάνωσης.

    Το διεθνές δίκτυο ιδρυμάτων αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε ο Τζορτζ Σόρος κλείνει γραφεία σε όλο τον κόσμο καθώς ετοιμάζεται να περικόψει περισσότερο από το 40% του προσωπικού του.

    Οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων του Open Society Foundations στην Αφρική έλαβαν e-mail την περασμένη εβδομάδα που περιγράφει λεπτομερώς τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο των μισών γραφείων στην ήπειρο εκτός από τις τοποθεσίες της στη Βαλτιμόρη και τη Βαρκελώνη, σύμφωνα με ένα αντίγραφο των e-mail που είδε το Bloomberg.

    «Με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τον Ιούνιο να μειώσει το προσωπικό κατά περισσότερο από 40%, το μέγεθος του προσωπικού και το αποτύπωμά μας αναγκαστικά πρέπει να μειωθούν», δήλωσε ο Binaifer Nowrojee, αντιπρόεδρος προγραμμάτων του OSF, σε ένα από τα e-mail.

    «Δεν έχουμε πλέον το εύρος ζώνης για να λειτουργήσουμε πολλά μικρά γραφεία, και ως εκ τούτου την απόφαση να μειώσουμε περαιτέρω τις τοποθεσίες μας».

    Οι τοποθεσίες όπου το OSF δεν θα έχει πλέον προσωπικό περιλαμβάνουν την Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία. Καμπάλα, Ουγκάντα, Κέιπ Τάουν, Κινσάσα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό· Abuja, Νιγηρί, και Σιέρα Λεόνε. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα γραφεία σε Ναϊρόμπι, Κένυα, Ντακάρ, Σενεγάλη, και Γιοχάνεσμπουργκ.

    Ο επίσημος διάδοχος του OSF είναι πλέον ο 37χρονος γιος του Σόρος, Άλεξ, ο οποίος έγινε πρόεδρος της οργάνωσης τον Δεκέμβριο του 2022 και ανακοινώθηκε επίσημος διάδοχος του πατέρα του τον Ιούνιο.

    Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποβάλλεται σε αναδιάρθρωση για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, σε μια προσπάθεια να τον κάνει πιο «ευκίνητο». Μετά τις αλλαγές, το OSF θα έχει λιγότερα από 500 άτομα στη μισθοδοσία, σε σύγκριση με σχεδόν 1.700 το 2021.

    Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται σε πέντε ηπείρους, θα χρησιμοποιήσει επίσης ένα νέο μοντέλο λειτουργίας «ευκαιριών», αν και σε ποιες ευκαιρίες θα επικεντρωθούν είναι ασαφές.

    Διαβάστε επίσης

    Τζορτζ Σόρος: Παραδίδει τα ηνία της αυτοκρατορίας των 25 δισ. δολ. στον γιο του Άλεξ – Το προφίλ του

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να στάλθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο



    ΣΧΟΛΙΑ