• Business

    Goldman Sachs: Αύξησε σημαντικά την τιμή στόχο για την μετοχή της UBS

    • Bloomberg
    Ο Σέρτζιο Ερμότι, CEO της UBS

    Ο Σέρτζιο Ερμότι, CEO της UBS


    Οι μετοχές της UBS έχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου μετά την πρόσφατη υπεραπόδοση τους σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, οι οποίοι αύξησαν την τιμή στόχο για την ελβετική τράπεζα.

    Οι αναλυτές της Goldman με επικεφαλής τον Christopher Hallam βλέπουν περιθώρια επιπλέον ανόδου κατά 50% για τον τίτλο που έχει ήδη ενισχυθεί πάνω περίπου 35% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

    Συγκεκριμένα, αύξησαν την τιμή στόχο στα 35 ελβετικά φράγκα από 25,8 ελβετικά φράγκα.

    Η UBS βρίσκεται στη διαδικασία ενσωμάτωσης της Credit Suisse μήνες αφότου ολοκλήρωσε μια ιστορική συμφωνία με την πρώην ανταγωνίστρια της, η οποία σχεδόν κατέρρευσε τον Μάρτιο.

    Μετά την πτώση που σημείωσε η μετοχή της στις αρχές του έτους εν μέσω των αναταράξεων στον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης και των ΗΠΑ, έχει ανακάμψει και συγκαταλέγεται μεταξύ των τραπεζών με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη.

    UBS Shares Have Gained About 35% Year-to-Date
    Οι μετοχές της UBS έχουν κερδίσει περίπου 35% σε ετήσια βάση

    Ο Hallam, ο οποίος έχει δώσει σύσταση “αγορά” για την UBS, βλέπει τις πρόσθετες προβλέψεις από την ενοποίηση που αναμένεται να φανούν στα επερχόμενα αποτελέσματα ως πιθανό βασικό καταλύτη για τις μετοχές της τράπεζας.

    Αύξησε επίσης την εκτίμηση του για τα κέρδη ανά μετοχή της UBS και αναμένει ότι θα συνεχίσει τις επαναγορές μετοχών με ένα πρόγραμμα 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2025, ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

    Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Tο νορβηγικό κρατικό ταμείο επενδύσεων έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας

    Sergio Ermotti: Η χρυσή επιστροφή του βετεράνου τραπεζίτη – Πώς εκτόξευσε την κεφαλαιοποίηση της UBS κατά 27 δισ. δολ.

    Jamie Dimon (JPMorgan): Τεράστιο λάθος να πιστεύουμε ότι η οικονομία θα ανθίσει με τόσους πολλούς κινδύνους



    ΣΧΟΛΙΑ