• Business

    Γιώργος Στάσσης (τηλεδιάσκεψη ΔΕΗ): Ως το Σεπτέμβριο θα έχει δοθεί το 49% του ΔΕΔΔΗΕ- Εντός στόχων το 2021

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Big Deal για το ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι και 1,8 δισ. το τίμημα

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Ως τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, σημείωσε χθες, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους επενδυτές για τα αποτελέσματα τριμήνου της ΔΕΗ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

    Επανέλαβε ότι φέτος θα πιαστεί ο στόχος για EBITDA στο ύψος του 2020 και ότι το 2021 θα είναι έτος σταθεροποίησης για τη ΔΕΗ.

    Το πρώτο τρίμηνο του 2021, τα EBITDA της εισηγμένης διαμορφώθηκαν σε 225,6 εκατ. ευρώ, έναντι 183 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ότι η ΔΕΗ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα είχε EBITDA ως 212 εκατ. ευρώ.

    Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, εκτίμησε ότι η εταιρεία θα επηρεαστεί περισσότερο από τις τιμές CO2, αλλά, όπως διαβεβαίωσε, «θα είμαστε εντός στόχων του 2021».

    Σχετικά με την απόφαση για το τι θα γίνει με τη νέα μονάδα της ΔΕΗ, Πτολεμαΐδα 5, όπως είπε θα έχει καταλήξει στην οριστική απόφαση για μετατροπή της (σε μονάδα φυσικού αερίου) μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

    ΔΕΔΔΗΕ

    Εν τω μεταξύ προχωρά, όπως είπε, η ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Ήδη έχει ανοίξει το Virtual Data Room για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και έχουν μπει και οι 9 υποψήφιοι προκειμένου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα της εταιρείας. Όπως είπε ο κ. Στάσσης «ως το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία».

    Επίσης θύμισε ότι έχουν τεθεί στόχοι μείωσης CO2,  με το Ομόλογο Αειφορίας, και τόνισε ότι  όταν θα γίνει η αξιολόγηση, «είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε εντός των στόχων που έχουν τεθεί για το 2022».

    Απολιγνιτοποίηση

    Σχετικά με τη  διαδικασία απολιγνιτοποίησης, σημείωσε ότι είναι εντός των στόχων, με περαιτέρω μείωση της λιγνιτικής παραγωγής τόσο σε απόλυτα μεγέθη όσο και ως ποσοστό του ενεργειακού μείγματος της ΔΕΗ, με συνακόλουθη μείωση και στον όγκο εκπομπών CO2, μετριάζοντας έτσι την επίπτωση από την αύξηση των αντίστοιχων τιμών.

    Επιπρόσθετα, άλλες δύο λιγνιτικές μονάδες, συνολικής καθαρής ισχύος 560MW, σταμάτησαν τη λειτουργία τους τον Απρίλιο, φέρνοντας την εταιρεία ακόμα πιο κοντά στον στόχο πλήρους απεξάρτησης από τον λιγνίτη.

    Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

    Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΔΕΗ συνεχίζει την ανάπτυξη της παρουσίας της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την προώθηση των σχετικών επενδύσεων, τη λήψη επιπλέον αδειών για φωτοβολταϊκά, συμπεριλαμβανομένων πλωτών, καθώς και με την πρόσφατη υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης για την κατασκευή του χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 230 MW στην Πτολεμαΐδα.

    Διαβάστε επίσης

    ΔΕΗ: Στα €225,6 εκατ. τα επαναλαμβανόμενα EBITDA για το πρώτο τρίμηνο του 2021

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ