• Business

    ΔΕΗ: Stock option στα στελέχη- Την Πέμπτη το ΔΣ για το άνοιγμα του data room για το ΔΕΔΔΗΕ

    Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ κρατάει την αγορά πάνω από τις 870 μονάδες

    Γιώργος Στάσσης. Επικεφαλής ΔΕΗ


    Σχέδια για τη διανομή μετοχών ως stock option στα στελέχη έχει η διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες. Στην επιλογή αυτή καταλήγει η διοίκηση της εταιρείας  μετά από σχετικές πιέσεις μεγάλων μετόχων της.

    Με την παραπάνω πρόταση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποσκοπεί,  να προσελκύσει αξιόλογα στελέχη ή να δώσει κίνητρα παραμονής σε στελέχη του ομίλου.

    Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αποκτούν άμεσο μετοχικό ενδιαφέρον και συνδέουν την απόδοσή τους με τη μελλοντική απόδοση της εταιρείας και του ομίλου εν γένει, έτσι όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στην αύξηση της μετοχικής αξίας της.

    Την Πέμπτη το ΔΣ για το ΔΕΔΔΗΕ

    Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε για την Πέμπτη το ΔΣ της ΔΕΗ το οποίο ήταν να γίνει χθες Δευτέρα, προκειμένου να εγκρίνει τις επιστολές που θα σταλούν προς τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό καθώς επίσης και τη συμφωνία εμπιστευτικότητας, το κείμενο της σύμβασης και τα άλλα έγγραφα προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους.

    Ωστόσο εκκρεμούσαν κάποια έγγραφα και το ΔΣ αναβλήθηκε για την Πέμπτη και το άνοιγμα του data room του ΔΕΔΔΗΕ για την Παρασκευή.

    Στο Virtual Data Room  οι 9 ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά και τεχνικά δεδομένα του ΔΕΔΔΗΕ.

    Ακολούθως θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ και των 9 υποψηφίων, προκειμένου να καταρτιστεί η συμφωνία αγοραπωλησίας (sale and purchase agreement) καθώς και το σύμφωνο των μετόχων (shareholders agreement).

    Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου προκειμένου η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών να ολοκληρωθεί, περί το φθινόπωρο.

    Τι μένει να διευκρινιστεί

    Θέμα των συζητήσεων μεταξύ υποψηφίων και διοίκησης  θα είναι ο ρόλος του μετόχου μειοψηφίας και τα δικαιώματα στο μάνατζμεντ της εταιρείας, που προβλέπεται να είναι ενισχυμένα.

    Μένει να διευκρινιστεί και ο αριθμός των μελών του ΔΣ. ααΠληροφορίες αναφέρουν ότι ο πλειοδότης του διαγωνισμού πώλησης θα συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρίας με 5 μέλη έναντι 6 της ΔΕΗ, εφόσον το όργανο θα είναι 11μελές, και θα επιλέγει τον CFO και COO, (οικονομικό διευθυντή και του διευθυντή λειτουργικών δραστηριοτήτων).

    Oι 9 υποψήφιοι που έχουν περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ είναι:

    • ADRIAN Infrastructure Funds

    • BCI –  British Columbia Investment Management Corporation

    • BLACKROCK – BlackRock Alternatives Management, L.L.C

    • CVC Capital Partners – Advisers Company, S.a.r.l.

    • F2i – Fondi Italiani per le Infrastructure SGR S.p.A

    • First Sentier Investors EDIF III GP S.a.r.l.

    • KKR –  Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P.

    • MACQUARIE Group Limited

    • OHA –  Oak Hill Advisors LLP

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News  για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ