• Business

    Γιώργος Χρυσικός (Grivalia Hospitality): Συνεργασία με την One & Only στα Αστέρια Γλυφάδας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Grivalia Χρυσικός

    Γιώργος Χρυσικός. CEO Grivalia


    Ο όμιλος της Kerzner, μέσω της One & Only, αναλαμβάνει το κομμάτι της διαχείρισης στα Αστέρια Γλυφάδας όπως είπε πριν λίγη ώρα, για πρώτη φορά επίσημα, μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός.

    Σύμφωνα με τον ίδιο το υπερπολυτελές τουριστικό συγκρότημα, το οποίο θα αναβαθμίσει συνολικά το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το επόμενο καλοκαίρι.

    Στο πλαίσιο αυτό έχει αναβαθμιστεί και ο προϋπολογισμός του έργου που θα φθάσει συνολικά τα 110 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά την κατασκευή, αλλά και τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί.

    Τα Αστέρια Γλυφάδας υλοποιούνται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 271,7 στρεμμάτων (234, 2 στρέμματα χωρίς το τμήμα αιγιαλού παραλίας). Βάσει όσων έχουν ανακοινωθεί η κάλυψη θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης και θα δημιουργηθούν περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

    Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη το εν λόγω τουριστικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει 115 δωμάτια, 14 τουριστικές κατοικίες, 12 σουίτες, εκθεσιακό χώρο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, χώρους δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης.

    Προβλέπεται επίσης η δημιουργία δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης, δικτύου πεζοδρόμων, περιοχές για αρχαιολογικούς περιπάτους και υπαίθριες καλλιτεχνικές εκθέσεις. Τόσο στα καταλύματα, τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και επαναχρησιμοποιείται ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί.

    Τα Αστέρια Γλυφάδας ανήκουν στην Grivalia Hospitality (αρχικά το 20% άνηκε στην οικογένεια Παπαθεοχάρη) στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 25% ο όμιλος της Eurobank, με επίσης 25% η Eurolife FFH Life Insurance και με 50% η διεθνής επενδυτική εταιρεία M&G Investments Management Limited με έδρα το Λονδίνο.

    Διαβάστε επίσης

    Πράσινο φως από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στα Αστέρια Γλυφάδας – Πώς θα διαμορφωθεί το θρυλικό τουριστικό συγκρότημα



    ΣΧΟΛΙΑ