• Real Estate

    Πράσινο φως από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στα Αστέρια Γλυφάδας – Πώς θα διαμορφωθεί το θρυλικό τουριστικό συγκρότημα

    Αστέρια Γλυφάδας

    Ξενοδοχείο – Από την Αρχιτεκτονική Μελέτη για τα Αστέρια Γλυφάδας


    Ακόμα μια έγκριση για να προχωρήσουν περαιτέρω οι εργασίες έλαβε χθες από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) η εμβληματική τουριστική επένδυση, Αστέρια Γλυφάδας, ύψους 60 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, το πράσινο φως δόθηκε για την αρχιτεκτονική μελέτη – αναθεώρηση της άδειας δόμησης για τον εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας 5* δυναμικότητας 400 κλινών καθώς και για την αντίστοιχη άδεια δόμησης στο εστιατόριο café bar (πρώην συγκρότημα αποδυτηρίων – café dreams) που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος, 58, στον δήμο Γλυφάδας.

    Το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα υλοποιείται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 271,7 στρεμμάτων (234, 2 στρέμματα χωρίς το τμήμα αιγιαλού παραλίας). Βάσει όσων έχουν ανακοινωθεί  η κάλυψη θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης και θα δημιουργηθούν περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

    Ο όμιλος της Kerzner (ανάπτυξη πολυτελών θέρετρων παγκοσμίως) μέσω του πολυτελούς brand One & Only, αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση του κατά τη λειτουργία.

    Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη το εν λόγω τουριστικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει 115 δωμάτια, 14 τουριστικές κατοικίες, 12 σουίτες, εκθεσιακό χώρο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, χώρους δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης.

    Προβλέπεται επίσης η δημιουργία δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης, δικτύου πεζοδρόμων, περιοχές για αρχαιολογικούς περιπάτους και υπαίθριες καλλιτεχνικές εκθέσεις. Τόσο στα καταλύματα, τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και επαναχρησιμοποιείται ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί.

    Αστέρια Γλυφάδας
    Η είσοδος υποδοχής – Από την Αρχιτεκτονική Μελέτη για τα Αστέρια Γλυφάδας

    Ιστορικά η κατασκευή του συγκροτήματος των Αστεριών Γλυφάδας ξεκίνησε με την μελέτη για την ανάπλαση της Ακτής (1954-57), με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, στο πλαίσιο τουριστικού προγράμματος του ΕΟΤ «Ξενία» για τις οργανωμένες πλαζ της Αττικής και συνεχίστηκε μέχρι το 1964 με την προσθήκη 14 οικίσκων στην Δυτική περιοχή.

    Αστέρια Γλυφάδας
    Βίλλες – Από την Αρχιτεκτονική Μελέτη για τα Αστέρια Γλυφάδας

    Το συγκρότημα, σε ένα ιδιαίτερα προνομιούχο φυσικό λόφο δίπλα στην θάλασσα πολύ κοντά στον αστικό ιστό, εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς της κοινωνικής ζωής της εποχής του. Η αρχιτεκτονική πρόταση από τους αρχιτέκτονες Βουρέκα, Σακελλάριο και Βασιλειάδη, μέσω μίας ιδιαίτερα λιτής και πειθαρχημένης αρχιτεκτονικής έκφρασης, κατέληξε σε ένα συγκρότημα όπου η διαμονή προσέφερε ένα μοναδικό συνδυασμό ιδιωτικότητας και επαφής με την φύση.

    Έκτοτε, έγιναν πολλές νέες κατασκευές χρησιμοποιώντας διαφορετική αρχιτεκτονική έκφραση.

    Αστέρια Γλυφάδας
    Κεντρικό κτίριο – Από την Αρχιτεκτονική Μελέτη για τα Αστέρια Γλυφάδας

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας που ανακατασκευάζει τα Αστέρια, Grivalia Hospitality, η λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος με τη νέα σύγχρονη μορφή του, θα ξεκινήσει κατά την τουριστική σεζόν του 2022.

    Το σύνολο του έργου ανήκει στην Grivalia Hospitality (αρχικά το 20% άνηκε στην οικογένεια Παπαθεοχάρη) στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 25% ο όμιλος της Eurobank, με επίσης 25% η Eurolife FFH Life Insurance Company και με 50% η διεθνής επενδυτική εταιρεία M&G Investments Management Limited με έδρα το Λονδίνο.

    Αστέρια Γλυφάδας
    Κέντρο αναζωογόνησης – Από την Αρχιτεκτονική Μελέτη για τα Αστέρια Γλυφάδας

    Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), με την Grivalia Hospitality να έχει υπογράψει τη μακροχρόνια μίσθωσή του μέχρι τις 31.12.2081.

    Το έργο εντάχθηκε πρόσφατα στον Αναπτυξιακό νόμο με επενδυτικό σχέδιο ύψους 43 εκατ. ευρώ. Η συνολική ενίσχυση που θα λάβει η εταιρεία ανέρχεται στο 10% του σχεδίου, δηλαδή περίπου 4,3 εκ. ευρώ με τη μορφή φορολογικών απαλλαγών.

    Αστέρια Γλυφάδας
    Βίλλες- Από την Αρχιτεκτονική Μελέτη για τα Αστέρια Γλυφάδας

    Το ΚΕΣΑ συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, ενώ ο   υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς σημείωσε σχετικά ότι «με την αρχιτεκτονική μελέτη που εγκρίθηκε δίνεται σημαντική ώθηση στην υλοποίηση της τουριστικής επένδυσης και συνολικά στη δημιουργία της Αθηναϊκής Ριβιέρας».

    Αστέρια Γλυφάδας
    Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – εκθεσιακός χώρος- Από την Αρχιτεκτονική Μελέτη για τα Αστέρια Γλυφάδας

    Ελληνικό, Αστέρια Γλυφάδας και Astir Palace ενισχύουν τη ζήτηση για ακίνητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

    Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των κατοικιών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα λίγο πριν τις μεγάλες αναπτύξεις σε Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη



    ΣΧΟΛΙΑ