• Business

    Γιατί τρέμουν τον Γιάννη Δραγάτση 500 μεγαλοεπιχειρηματίες που πήραν δάνεια και τα έβγαλαν σε καταθέσεις στο εξωτερικό 


    Το να αδυνατεί ένας επιχειρηματίας να αποπληρώσει το δάνειό του στην τράπεζα επειδή στο μεταξύ «έπεσε έξω» η επιχείρησή του, ειδικά στην περίοδο της μεγάλης ελληνικής κρίσης, δεν είναι ούτε σπάνιο, ούτε και κατακριτέο. Όμως το να ξοδεύει τα χρήματα από τα δάνεια αυτά σε… Porsche και πολυτελείς κατοικίες και να τα βγάζει στο εξωτερικό, αντί να τα επενδύσει στην επιχείρησή του, είναι εγκληματικό – και φαίνεται πως η ώρα της τιμωρίας για αυτά τα εγκλήματα πλησιάζει…

    Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης εμφανίζεται αποφασισμένος να εντοπίσει όλους εκείνους που ουσιαστικά εξαπάτησαν τις τράπεζες, παίρνοντας επιχειρηματικά δάνεια τα οποία δε σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, αλλά προς ίδιον όφελος, και τώρα που οι τράπεζες ζητούν τα χρήματα αυτά πίσω κάνουν… την πάπια. Επί της ουσίας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας.

    Ήδη, όπως έγραψε χθες το mononews.gr , ο κ. Δραγάτσης έστειλε στις τράπεζες επιστολή με την οποία τους ζητά να του χορηγήσουν μέσα σε λίγες μέρες όλα τα στοιχεία δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια ύψους άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ από το 2009.

    Μάλιστα, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας ζητά από τις τράπεζες στα αρχεία που θα του παραδώσουν να αναγράφουν όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες, καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους, αν πρόκειται για εταιρείες, κατά την περίοδο των πληρωμών αλλά και την τρέχουσα περίοδο.

    Η έρευνα του Γ. Δραγάτση στρέφεται προς δύο κατευθύνσεις: αφενός αποσκοπεί στο να εξακριβώσει αν τα χρήματα από τα δάνεια αυτά δαπανήθηκαν πράγματι για τους επιχειρηματικούς σκοπούς για τους οποίους χορηγήθηκαν, αφετέρου θέλει να εντοπίσει ποια από αυτά τα δάνεια κατέληξαν τελικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρηματιών στο εξωτερικό, οι οποίοι -ενώ διαθέτουν τα χρήματα- δεν αποπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους.

    Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους απατεώνες επιχειρηματίες, καθώς στα χέρια του εισαγγελέα Δραγάτση βρίσκονται δύο πολύτιμα «όπλα»: τα CD των εμβασμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, τα οποία έχει παραλάβει από την Τράπεζα της Ελλάδος, και τις λίστες με καταθέσεις στο εξωτερικό, από τις οποίες θα προκύψουν πιθανότατα ενοχοποιητικά στοιχεία για αρκετούς επιχειρηματίες.

    Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μεταξύ των επιχειρηματιών που θα πέσουν στα «δίχτυα» του Γ. Δραγάτση περιλαμβάνονται και περίπου 500 πολύ μεγάλα «ψάρια»…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/pia-ine-ta-katestimena-simferonta-sta-opia-anaferete-o-nikos-karamouzis/53661



    ΣΧΟΛΙΑ