• Οικονομία

    Ο ξυλοδαρμός στην ΑΣΟΕΕ, η μεγάλη απάτη των καθηγητών και ο εισαγγελέας Δραγάτσης – Τι λέει μυστική επιστολή που ήρθε στο mononews

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Το κτήριο της ΑΣΟΕΕ

    Το κτήριο της ΑΣΟΕΕ


    Κομάντος και δράκοι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας…

    Η καταδρομική επιχείρηση ομάδας κουκουλοφόρων στο αμφιθέατρο της (πρώην) ΑΣΟΕΕ και ο ξυλοδαρμός αναπληρωτή καθηγητή, φέρνει έστω και με έμμεσο τρόπο στην επιφάνεια, μια όζουσα  υπόθεση απάτης. Τύπου «πυραμίδας».

    Με βασικό πρωταγωνιστή τον…κουμπάρο του. Του οποίου ο πανεπιστημιακός που ξυλοκοπήθηκε, υπήρξε  στο παρελθόν  φοιτητής και μετέπειτα συνεργάτης για ένα διάστημα, σε «επίμαχη» εταιρεία του χρηματοοικονομικού τομέα, στο εξωτερικό.

    Πρόκειται για έναν τακτικό καθηγητή στο ίδιο πανεπιστήμιο, αλλά και στην ίδια σχολή, του οποίου όμως ή άσκηση καθηκόντων έχει ανασταλεί, καθώς η ποικιλότροπη δράση του παραπέμπει ευθέως, σε «διαμάντι που κύλησε στη λάσπη»…

    Μάλιστα από τον περασμένο Νοέμβριο,  ο ΣΔΟΕ τον φωτογραφίζει επαρκέστατα, αναφέροντας σε επίσημη ανακοίνωση για αυτόν, ότι:

    «Εκμεταλλευόμενος το κύρος της θεσμικής του ιδιότητας, εξαπάτησε πλήθος προσώπων, αποσπώντας τους μεγάλα ποσά, προκειμένου να τα επενδύσει, μέσω εταιρειών του, στο εξωτερικό. Η τακτική που ακολουθούσε, ήταν να τους επιστρέφει στην αρχή μικροποσά ως απόδοση της επένδυσής τους, αλλά τελικά κατέληξε να τους υπεξαιρέσει ποσά συνολικού ύψους άνω των 15.000.000 ευρώ».

    Ορισμένα από τα τουλάχιστον 100 θύματα του… καθηγητή της απάτης, υποστηρίζουν ότι το ποσό της υπεξαίρεσης είναι μεγαλύτερο, κινούμενο μεταξύ των 25 και 70 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι περίπου 35 είναι εκείνοι που έχουν υποβάλλει εγκλήσεις σε βάρος του, αλλά βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα εξαιρετικά δυσκίνητα γρανάζια της δικαιοσύνης.

    Το εκπληκτικό είναι ότι οι υποθέσεις των μηνυτών ( αρκετές από τις οποίες είναι ομαδικές) παραμένουν για περίπου δύο χρόνια στα ανακριτικά συρτάρια… Εγείροντας ευρύτερα ζητήματα για το πώς και το γιατί η δικαιοσύνη δεν έχει σπάσει ακόμη το μεγάλο απόστημα της απάτης και όλα τα άλλα συμπαρομαρτούντα.

    Μια δικαιοσύνη, που εκτός από «τυφλή» ( που οφείλει να είναι) φαίνεται πώς είναι και… παράξενα κουφή, στην προκειμένη περίπτωση.

    Ο Εισαγγελέας Δραγάτσης έδειξε το δρόμο, αλλά…

    Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τον Απρίλιο της περσινής χρονιάς , επτά μήνες πριν από την «ετυμηγορία» του ΣΔΟΕ,  ο εξαιρετικά έμπειρος σε τέτοιου είδους υποθέσεις εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, που με την έρευνά του ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο για την αποκάλυψη της «συμμορίας των Folli Follie», είχε ξεκάθαρα αποφανθεί για την παράνομη  δράση του καθηγητή (στον τομέα οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων). Χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα  ξεκάθαρα ως «Πυραμίδα».

    Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε αυτούσια αποδεκτή από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, παραπέμποντας τον καθηγητή και έναν συνεργάτη του (πρώην τραπεζικό υπάλληλο και μετέπειτα ιδιοκτήτη συμβουλευτικής εταιρείας) στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων. Ύστερα από έγκληση ενός γιατρού. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης…

    Σαν να έχει δημιουργηθεί ένας παράξενος ιστός προστασίας γύρω από την όλη υπόθεση με το «διαμάντι» της απάτης. Επίσης, άγνωστη παραμένει και η τύχη του πορίσματος του ΣΔΟΕ, σε ότι αφορά τις περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά της δικαιοσύνης.

    Μένει να αποδειχθεί το αν και κατά πόσο ο ξυλοδαρμός του αναπληρωτή  καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, μπορεί να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης του τοπίου.

    Καθώς γεννιούνται και ζητήματα προστασίας Δημοσίου Συμφέροντος, από τη στιγμή κατά την οποία τα «άνθη του κακού» εντοπίζονται μέσα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα . Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης, αλλά και για την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, της οποίας διακυβεύεται το κύρος.

    Ακόμη και για τον ίδιο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στον οποίο έχει αποσταλεί αναφορά-φωτιά, για την μεταχείριση που φέρεται να έχει τύχει  ο καθηγητής- «διαμάντι της απάτης», από ορισμένους εισαγγελείς.

    Η εν λόγω αναφορά φέρει τη… βαριά υπογραφή του δικηγόρου Παναγιώτη Αθαν. Κρίθυμου. Πρώην εισαγγελέα που μεταξύ των άλλων χειρίστηκε και την υπόθεση της αποκάλυψης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Ενώ τώρα είναι εντολέας τεσσάρων από τα θύματα της πυραμιδικού τύπου απάτης.

    Ο διωκόμενος καθηγητής έχει μηνύσει τον αναπληρωτή καθηγητή που εδάρη, για… τοκογλυφία. Ενώ έχει κάνει και άλλες καταγγελίες σε βάρος του. Έχει προχωρήσεις επίσης και σε μηνύσεις κατά αρκετών από εκείνους που υποστηρίζουν ότι τους έφαγε τα λεφτά…

    Τι λέει το «βαθύ λαρύγγι» στην επιστολή του στο mononews

    Στο mononews, μετά από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τον καθηγητή της απάτης ( στις 13 Νοεμβρίου) έφτασε επιστολή με την υπογραφή «ένας από τα εκατοντάδες θύματα της απάτης».

    Ο φάκελος της επιστολής έχει ως όνομα αποστολέα αυτό του… καθηγητή, όπως επίσης και τη διεύθυνση  της κατοικίας του. Θέλοντας προφανώς να δείξει ότι γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις, αφού το δημοσίευμα δεν ανέφερε τα στοιχεία του καθηγητή, για τα έργα και τις ημέρες του οποίου, ή μόνη αρμόδια να αποφανθεί είναι δικαιοσύνη.

    Ο ανώνυμος επιστολογράφος, όμως, θίγει καίρια ζητήματα, που αν μη τι άλλο θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο στο πλαίσιο της γενικότερης, ενδελεχούς έρευνας των αρχών. Αναφέρεται μάλιστα και σε… «οσμή παραδικαστικού κυκλώματος», ενώ μεταξύ των άλλων, το ιδιότυπο αυτό «βαθύ λαρύγγι» επισημαίνει:

    «Δυστυχώς για την ηγεσία της δικαιοσύνης εκτός της επιστολής του δικηγόρου Κρίθυμου έχει σταλεί και άλλη επιστολή 20 και πλέον σελίδων στον Άρειο Πάγο. Η υπόψη επιστολή-καταγγελία της οποίας τυχαίνει να γνωρίζω το περιεχόμενο έχει σταλεί από τον Ιούλιο μήνα του τρέχοντος έτους ( εννοεί το 2021) και δεν είναι γνωστή μέχρι σήμερα η τύχη της. Περιγράφει σωρεία γεγονότων και ενεργειών με πρωταγωνιστές λειτουργούς της δικαιοσύνης….

    Ειδικότερα εκτός από την υπόθεση του δικηγόρου Κρίθυμου που σημειώνεται εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση από την  Ανακρίτρια, στο ίδιο γραφείο εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία σε βάρος του καθηγητή από ομάδα 6 μηνυτών, η οποία είναι στον «πάγο» από τον Ιανουάριο του 2020. 

    Ακόμη σε διπλανό γραφείο άλλης Ανακρίτριας υπάρχει και τρίτη δικογραφία από 2 μηνύτριες σε βάρος του καθηγητή που και αυτή αγνοείται, όπως και μία ακόμη από δύο άλλα θύματα.

    Έχουμε λοιπόν 4 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του καθηγητή και τουλάχιστον ενός σύνεργού του, τις οποίες γνωρίζω, οι οποίες λιμνάζουν στα Ανακριτικά γραφεία και δεν προχωρούν χωρίς να υπάρχει σοβαρή δικαιολογία.

    Όλα αυτά συμβαίνουν όταν σε μία άλλη περίπτωση θύματος-επενδυτή , η κύρια ανάκριση περατώθηκε πριν μερικούς μήνες και εκδόθηκε το περιβόητο πόρισμα Δραγάτση που έχει στρώσει το δρόμο για τις υπόλοιπες υποθέσεις που ακολουθούν»…

    Ο επιστολογράφος «φωτογραφίζει» ακόμη  και τη διασύνδεση του καθηγητή της απάτης με πρόσωπο του επιχειρηματικού τομέα ( και όχι μόνον) χαρακτηρίζοντάς την ως «παράξενο αλλά πολύ αληθινό».

    Επιπρόσθετα κάνει επίσης λόγο και για μια άλλη πτυχή της υπόθεσης. Και συγκεκριμένα για πρόσωπα τα οποία «από «καραμπόλα» βρέθηκαν να έχουν στη κατοχή τους 8 βαλίτσες γεμάτες έγγραφα, σκληρούς δίσκους και «χοντρά» ενοχοποιητικά στοιχεία για τη δράση του καθηγητή και των συνεργών του.

    Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι ήταν τελευταίοι στη τάξη υπάλληλοι του καθηγητή και όταν έσκασε η «φούσκα» της απάτης βρέθηκαν να είναι… διευθυντές στις εταιρείες του και να έχουν στο όνομα τους τραπεζικούς λογαριασμούς από τους οποίους ο καθηγητής διακίνησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εν αγνοία τους…

    Η πραγματική τους απασχόληση ήταν ο μεν άντρας να εκτελεί καθήκοντα σωματοφύλακα ασφαλείας και προσωπικού οδηγού του πανεπιστημιακού και η γυναίκα του τηλεφωνήτρια, καφετζού και καθαρίστρια των γραφείων εκείνου στην Αθήνα.

    Οι άνθρωποι αυτοί όταν καθυστερημένα πληροφορήθηκαν την εμπλοκή τους στην απάτη εν αγνοία τους, ζήτησαν τη βοήθεια δικηγόρου και άσκησαν τα στοιχειώδη ένδικα μέσα σε βάρος εκείνου και 2 ακόμη συνεργών του.

    Στα πλαίσια αυτά καταθέσαν μεγάλο όγκο σοβαρών στοιχείων στο ΣΔΟΕ και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε δύο παράλληλες δικογραφίες που τρέχουν  και …  τρέχουν, και ποτέ δε φτάνουν στην ολοκλήρωσή τους».

    Στην εν λόγω 5σέλιδη επιστολή (από την οποία έχουν απαλειφθεί ορισμένες επίμαχες αναφορές) γίνεται επίσης λόγος και για « ξέπλυμα χρήματος από τρίτα πρόσωπα, που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά».

    Όπως είναι ευνόητο και εφ΄ όσον ζητηθεί, η επιστολή αυτή είναι στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών.

    Διαβάστε επίσης

    Για συκοφαντική δυσφήμιση μηνύεται ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η δράση του καθηγητή της απάτης, το πόρισμα Δραγάτση για τη μεγάλη «Πυραμίδα» και η αναφορά-φωτιά στον Άρειο Πάγο

    ΣΔΟΕ: Ποια τράπεζα ξέπλενε χρήματα και ο καθηγητής πανεπιστημίου που έφαγε από επενδυτές 15 εκατ. ευρώ

    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν καθηγητή μέσα στο αμφιθέατρο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ