• Business

    Γιατί η Άννα Πουσκούρη παρά τον αμείλικτο πόλεμο από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει στην Τράπεζα Αττικής

    Άννα Πουσκούρη

    Άννα Πουσκούρη Reiche. Πρόεδρος Τράπεζας Αττικής


    Όχι ότι χρειαζόταν κάποια αφορμή για να έρθουν σε σύγκρουση κυβέρνηση και Γιάννης Στουρνάρας (είναι άλλωστε γνωστό ότι η συνύπαρξή τους είναι αναγκαστική και αν ήταν στο χέρι του Μαξίμου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα αποτελούσε παρελθόν από την πρώτη μέρα), αλλά στην περίπτωση της Άννας Πουσκούρη έχει αναπτυχθεί το ιδανικό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο στις ελληνικές τράπεζες. Η Άννα Πουσκούρη είναι εδώ και ένα μήνα περίπου η πρόεδρος της Attica Bank, αποτελώντας προσωπική επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα. Με σημαντικές περγαμηνές και πολλές επαγγελματικές επιτυχίες στο βιογραφικό της, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Attica Bank είναι μία ικανή manager που έχει όλα τα εφόδια για να οδηγήσει στο «ξέφωτο» την τράπεζα, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο.

    Άννα Πουσκούρη
    Άννα Πουσκούρη Reiche. Πρόεδρος Τράπεζας Αττικής

    Όμως η επιλογή της Άννας Πουσκούρη δεν άρεσε καθόλου στο Μαξίμου, και αυτό φάνηκε από το δημοσίευμα της «Αυγής» την περασμένη Κυριακή, όπου η ίδια χαρακτηριζόταν «στρατηγικός κακοπληρωτής», λόγω ενός μη εξυπηρετούμενου δανείου ύψους άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που προέρχεται από την τράπεζα FBB, συμφερόντων Ρέστη, και σήμερα το διαχειρίζεται η Εθνική Τράπεζα.

    Το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδομήσει την κίνηση αυτή του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ωστόσο δεν υποκύπτει στις πιέσεις και στηρίζει πλήρως την πρόεδρο της Attica Bank.

    giannis-stournaras-eurogroup

    Πίσω από τον «πόλεμο» ΣΥΡΙΖΑ – Στουρνάρα για τα… μάτια της Άννας Πουσκούρη κρύβεται όμως ο πραγματικός «πόλεμος» για τον έλεγχο των τραπεζών. Η κυβέρνηση βλέπει πως με τις τελευταίες ανακατατάξεις στις διοικήσεις των τραπεζών (αλλά και με αυτές που έπονται) φεύγει εντελώς από τα χέρια της ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς οι ανακατατάξεις αυτές υπαγορεύονται από τους Θεσμούς και τη σχετική νομοθεσία που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή (υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών, φυσικά), ενώ υποστηρίζονται και από τον Γιάννη Στουρνάρα.

    Και βέβαια, πίσω και από αυτόν τον «πόλεμο» βρίσκονται οι χαώδεις αποστάσεις που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιάννη Στουρνάρα και οι οποίες κάνουν τόσο δύσκολη τη «συγκατοίκηση» μαζί του πολιτικών που ευχαρίστως θα τον… εκπαραθύρωναν αν είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν – ειδικά τώρα που τα δημοσιεύματα τον θέλουν να βολιδοσκοπείται από κόμματα της κεντροαριστεράς ως πιθανός ηγέτης ενός νέου ισχυρού πόλου εξουσίας που θα συσπείρωνε γύρω του τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει, αλλά δεν μπορεί με τίποτα να προσεγγίσει.

    Στο επίκεντρο αυτής της πολυεπίπεδης αντιπαράθεσης έχει βρεθεί άθελά της η Άννα Πουσκούρη, που καλείται μέσα σε αυτό το κλίμα να κάνει αυτό που πρέπει: να βγάλει την Attica Bank από το αδιέξοδο και να «κλείσει στόματα»…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-krisimi-avriani-imera-ti-ginete-ton-prem-watsa/65751



    ΣΧΟΛΙΑ