• Business

    Γιάννης Τσουκαρίδης: Με δόσεις η πληρωμή από τους Κινέζους μετά την έξοδο της Paperpack από το ταμπλό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Τζουλιάνα Τσουκαρίδη


    Με δάνειο 2,6 εκατ. ευρώ από την UBS (το υποκατάστημα του Λουξεμβούργου) οι Κινέζοι της Orlando απευθύνουν δημόσια πρόταση για να αποκτήσουν το υπόλοιπο 9,974% της Paperpack Τσουκαρίδης προκειμένου στη συνέχεια να την βγάλουν από το ταμπλό. Ταυτόχρονα, πακέτο που έγινε από τον κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη προς την Orlando, 709.253 τεμαχίων, θα πληρωθεί με δόσεις.

    Το τίμημα για την απόκτηση των 709.253 μετοχών ανέρχεται σε 4,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων:

    – ποσό ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, πληρωτέο εντός 30 ημερών από την 31.12.2020, καταβλήθηκε στον κ. Τσουκαρίδη στις 20.01.2021,

    – το υπόλοιπο ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ θα παρακρατηθεί από την Orlando προς εξασφάλισή της για την τήρηση όρων (εγγυοδοτικών δηλώσεων) της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών από τον κ. Τσουκαρίδη και, υπό την προϋπόθεση μη παραβίασης εκ μέρους του των όρων αυτών, θα καταβληθεί ως εξής:

    – 500.000 ευρώ την 30.06.2021,

    – 500.000 ευρώ την 31.12.2021, και

    – 500.000 την 30.06.2022

    Στη δημόσια πρόταση των Κινέζων της Orlando τίθεται κι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αυτό του κόστους παραμονής. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων στη δημόσια πρόταση, «μέσω της διαγραφής των  μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α., ο Προτείνων (σ.σ. Orlando) επιδιώκει να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα της Paperpack, καθώς και να εξοικονομήσει πόρους από τα κόστη που συνδέονται με τη διατήρηση της διαπραγμάτευσης των Μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α.».

    Κεφαλαιαγορά: Εγκρίθηκε το δελτίο της δημόσιας πρότασης της Orlando για την Paperpack

    Paperpack: Δίκαιο το τίμημα των €6,70 ανά μετοχή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της Orlando – Equity

    Paperpack: Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ