• Business

    Generali: Κέρδη ρεκόρ για το 2023 – Προτάθηκε μέρισμα 1,28 ευρώ/μετοχή

    • NewsRoom
    Ο CEO της Assicurazioni Generali Mr.Donnet

    Ο CEO της Assicurazioni Generali Mr.Donnet


    Κέρδη ρεκόρ κατέγραψε η Generali το 2023, καθώς ευνοήθηκε από την διψήφια αύξηση στα ασφάλιστρα και τα υψηλά επιτόκια.

    Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 7,9% σε υψηλό ρεκόρ 6,9 δισεκατομμυρίων ευρώ (7,6 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2023 ενώ ρεκόρ κατέγραψαν και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη που διαμορφώθηκαν στα 3,6 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,1%.

    “Ο όμιλος βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ ως κερδοφόρος, ως ένας διαφοροποιημένος παίκτης ασφάλισης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Philippe Donnet.

    Κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης, ο Donnet αρνήθηκε να σχολιάσει τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με το ενδιαφέρον της Generali να αγοράσει έναν Ευρωπαίο ανταγωνιστή, αλλά σημείωσε ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα επικεντρωθεί στις εξαγορές που έχουν ήδη γίνει.

    “Εξετάζουμε τις συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών εάν δημιουργούν αξία για όλους τους μετόχους μας με πειθαρχημένο τρόπο, αλλά η εστίασή μας για το 2024 είναι να ενσωματώσουμε τις εταιρείες που αγοράσαμε πέρυσι”, είπε.

    Το 2023, το τμήμα ακινήτων και ατυχημάτων σημείωσε διψήφια αύξηση στα ασφάλιστρα και στα λειτουργικά κέρδη, ενώ ο κλάδος ζωής αποδείχθηκε ανθεκτικός με καλύτερη τάση στις καθαρές εισροές το δ’ τρίμηνο.

    Επίσης, προτάθηκε μέρισμα 1,28 ευρώ ανά μετοχή, ή 2 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το σύνολο που καταβλήθηκε σε τρία χρόνια στα 5,5 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας τον στόχο της.

    Διαβάστε επίσης: 

    Boeing: Νεκρός βρέθηκε πληροφοριοδότης που κατέθετε κατά της εταιρείας – Ποιος ήταν, τι υποστήριξε

    Entersoft: Με 50-50% Olympia Group και Imker στη Verdalite, ελέγχουν το 21,85%

    Βουτιά στις πωλήσεις πολυτελών ρολογιών και στις δημοπρασίες – To brand με τη μεγαλύτερη ζήτηση



    ΣΧΟΛΙΑ