• Business

    Αποκλειστικό: Γ.Τερζάκης (ΕΤΑΔ) στο mononews.gr – Θα μιλήσω στη Βουλή για τις πιέσεις Παπαγγελόπουλου

    Γιώργος Τερζάκης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΑΔ


    Παρέμβαση μέσω του mononews.gr για την υπόθεση Grand Resort Lagonisi του επιχειρηματία Παντελή Μαντωνανάκη και τις μεθοδεύσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,  πραγματοποιεί ο επικεφαλής της ΕΤΑΔ.

    «Όλη την αλήθεια για τις πιέσεις που δέχθηκε η ΕΤΑΔ από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα αποκαλύψω στη Βουλή», δήλωσε χθες στο mononews.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ.  Γιώργος Τερζάκης.

    Και επανέλαβε: «για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με βάση έγγραφα που τελικώς απευθύνονται στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο,  είμαι πρόθυμος και επιθυμώ να απαντήσω προς το Κοινοβούλιο στα ερωτήματα που αυτά τα έγγραφα αυτονοήτως γεννούν. Και έτσι θα λάβει και η πλευρά της ιδιωτικής αυτής εταιρείας την κατάλληλη θεσμική απάντηση στην αήθη επιστολή του Παντελή Μαντωνανάκη. Για τα λεγόμενά του στην εν λόγω επιστολή, και άλλες τινές ενέργειες, που αφορούν στην κρατική εταιρεία ακινήτων, γίνεται ήδη η κατάλληλη αξιολόγηση, αστική και ποινική, ώστε να περιττεύει η δημόσια αντιπαράθεση μέσω των εφημερίδων. Όλα θεσμικά.»

    Η επιστολή Π. Μαντωνανάκη, που αναφέρει ο κ. Γ. Τερζάκης,  εστάλη χθες στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, εξηγώντας την ανάμειξη Παπαγγελόπουλου στη διαμάχη   της ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ με την ΕΤΑΔ :

    Τι λέει η Αττικός Ήλιος

    Στην επιστολή η Αττικός Ήλιος αναφέρει ότι είχε πραγματοποιηθεί διυπουργική επιτροπή για την απεμπλοκή της επένδυσης του Λαγονησίου, όχι μόνο με τη συμμετοχή Παπαγγελόπουλου αλλά και άλλων δύο υπουργών, των κ. Πιτσιόρλα και Φλαμπουράρη και με τη συμμετοχή τραπεζών. Σημειώνει ότι η αρμοδιότητα του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, θεμελιωνόταν στο γεγονός ότι επρόκειτο για επένδυση που εκτελείτο σε δημόσιο κτήμα, και αν γινόταν θα ήταν προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου που στερείται εδώ και χρόνια έσοδα από τα μισθώματα και την υπεραξία από την ανέγερση κτισμάτων αξίας 270 εκατ. ευρώ, που θα γινόταν.

    Επίσης η Αττικός Ήλιος ανέφερε ότι αυτή την επένδυση οι διευθύνοντες της ΕΤΑΔ επιθυμούν να ματαιώσουν χάριν εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων και τονίζει ότι η παρεμπόδισή της αποτελεί κορυφαία πράξη διαφθοράς δημοσίων υπαλλήλων, αναφέροντας ότι οι δύο επικεφαλής της ΕΤΑΔ, κ. Α. Χωμενίδης και Γ. Τερζάκης μετέχουν στο Δ.Σ της Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας.

    Η δικαστική διαμάχη  τα διαιτητικά δικαστήρια και το 1 δισ. διαφυγόντα κέρδη

    Η δικαστική  διαμάχη   αφορά τη σύμβαση του 2003 μεταξύ των δύο πλευρών για τη πρόσθετη μίσθωση έκτασης 85 στρεμμάτων, παρακείμενης στο ακίνητο που έχει μισθώσει η εταιρεία στο οποίο βρίσκεται το Lagonissi Resort.

    Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, η μισθώτρια διεκδικεί διαφυγόντα κέρδη ύψους 1 δισ. ευρώ  επιπλέον των 124 εκατομμυρίων ευρώ αποζημιώσεων για τη αθέτηση της σύμβασης.

    Υπενθυμίζεται πως η έκταση αυτή, αν και ανήκει στην ΕΤΑΔ, έχει καταπατηθεί από τον Δήμο Καλυβίων, ο οποίος τη χρησιμοποιεί για καντίνες και ομπρελοκαθίσματα και έτσι δεν έχει ακόμη παραδοθεί στην «Αττικός Ήλιος». Η ΕΤΑΔ έχει κινηθεί νομικά κατά του Δήμου Καλυβίων, η υπόθεση έχει εκδικαστεί και βρίσκεται στη φάση της Πραγματογνωμοσύνης.

    Στο μεταξύ, η «Αττικός Ήλιος» από το 2006 προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο τη δικαίωσε επιβάλλοντας πρόστιμο στην ΕΤΑΔ ύψους 5.000 ευρώ. Το σύνολο των οφειλόμενων προστίμων από το 2006 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της πλευράς της «Αττικός Ήλιος», ανέρχεται όμως σε 44 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την πλευρά της ΕΤΑΔ είναι 5.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται, ότι στις 26 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν αποστείλει ο κ. Γιώργος Τερζάκης της επιστολή στο τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, το Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία επιδίκασε στον ξενοδοχειακό όμιλο που διαχειρίζεται το Grand Resort Lagonissi ποσό άνω των 56 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για υπαίτια αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους της ΕΤΑΔ. Εάν συνυπολογιστούν οι τόκοι το ποσό αυτό φθάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

    Το ποσό αυτό των 80 εκατομμυρίων είναι ανεξάρτητο από τα επιπλέον 44 εκατ. ευρώ τα οποία άλλη απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου επιδίκασε στον όμιλο Μαντωνανάκη και κατά της ΕΤΑΔ νωρίτερα φέτος.

    Τώρα αναμένεται νέα διαταγή πληρωμής που μαζί με την προηγούμενη ανεβάζει στα επίπεδα των 124 εκατομμυρίων ευρώ την απαίτηση του ομίλου Μαντωνανάκη με την σφραγίδα της ελληνικής δικαιοσύνης, ενώ η ΕΤΑΔ έχει ασκήσει έφεση.



    ΣΧΟΛΙΑ