• Business

    Δικαίωση για τον όμιλο Μαντωνανάκη: Η ΕΤΑΔ καλείται να καταβάλει 56 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Παντελής Μαντωνανάκης. Επικεφαλής Ήλιος ΑΕ (Grand resort Lagonissi, Elounda Beach)

    Παντελής Μαντωνανάκης. Επικεφαλής Ήλιος ΑΕ (Grand resort Lagonissi, Elounda Beach)


    Κοντά στα 120 εκατομμύρια ευρώ έχει ανέβει ο λογαριασμός που έχει κόψει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) υπέρ του ομίλου Μαντωνανάκη το διαιτητικό δικαστήριο.

    Και αυτό διότι όπως φαίνεται ο όμιλος Μαντωνανάκη δικαιώθηκε στη μακροχρόνια αντιδικία του με την ΕΤΑΔ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία επιδίκασε στον ξενοδοχειακό όμιλο που διαχειρίζεται το Grand Resort Lagonissi ποσό άνω των 56 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για υπαίτια αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους της ΕΤΑΔ. Εάν συνυπολογιστούν οι τόκοι το ποσό αυτό φθάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

    Το ποσό αυτό των 80 εκατομμυρίων είναι ανεξάρτητο από τα επιπλέον 44 εκατ. ευρώ τα οποία άλλη απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου επιδίκασε στον όμιλο Μαντωνανάκη και κατά της ΕΤΑΔ νωρίτερα φέτος.

    Μάλιστα τότε η “Αττικός Ήλιος”, η εταιρεία του ομίλου Μαντωνανάκη που διαχειρίζεται το Grant Resort Lagonissi προχώρησε στην αναγκαστική κατάσχεση των λογαριασμών της ΕΤΑΔ σε 11 ελληνικές τράπεζες.

    Τώρα αναμένεται νέα διαταγή πληρωμής που μαζί με την προηγούμενη ανεβάζει στα επίπεδα των 124 εκατομμυρίων ευρώ την απαίτηση του ομίλου Μαντωνανάκη με την σφραγίδα της ελληνικής δικαιοσύνης.

    Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΕΤΑΔ έσπευσε ήδη να πληρώσει την μισθοδοσία του Οκτωβρίου ανησυχώντας ενδεχομένως για νέο μπλοκάρισμα των λογαριασμών της.

    Η δικαστική κόντρα μεταξύ του ξενοδοχειακού ομίλου και της ΕΤΑΔ κρατεί χρόνια, καθώς ο όμιλος κατηγορεί τη διοίκηση της ΕΤΑΔ ότι θέτει συνεχώς εμπόδια στην υλοποίηση της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής επένδυσης στο νόμο Αττικής, μια επένδυση που γίνεται σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

    Μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων φαίνεται πως ήρθε η ώρα να βγει ο λογαριασμός.



    ΣΧΟΛΙΑ