• Business

    Γ. Προκοπίου: Μυστήριο με την πώληση του πλωτού «χρυσωρυχείου» της Dynacom

    Γιώργος Προκοπίου, επικεφαλής Dynacom


    H Dynacom Tankers Management, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, αρνείται τις φήμες που τη θέλουν να έχει πουλήσει ένα 22 ετών VLCC του στόλου της.

    Σύμφωνα με Ευρωπαίους ναυλομεσίτες που ειδικεύονται στον τομέα του scrap, το tanker Tajimare (χωρητικότητας 265.539-dwt και κατασκευής 1996) πωλήθηκε έναντι 17 εκατομμυρίων δολαρίων (445 δολάρια ανά ldt) σε αγοραστές από το Μπαγκλαντές.

    Η Dynacom, μέσω ενός διευθυντικού της στελέχους, διέψευσε της όποιες φήμες, αναφέροντας πως το πλοίο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται σε λιμάνι της Ινδίας.

    To συγκεκριμένο VLCC έχει αποδειχθεί σε «χρυσωρυχείο» για τον κ. Προκοπίου, φέρνοντας τεράστιες χρηματικές ροές στα ταμεία της Dynacom, από τη στιγμή που το απέκτησε από την ιαπωνική K Line τον Ιανουάριο του 2011, έναντι 27,5 εκατ. δολαρίων.

    Το VLCC tanker Tajimare (χωρητικότητας 265.539-dwt και κατασκευής 1996)

    Μία χαρακτηριστική περίπτωση που αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι το tanker αυτό για την Dynacom είναι πως τον Αύγουστο του 2015, το Tajimare ναυλώθηκε από την πακιστανική εταιρεία PPPFM για 24 μήνες. Οι ημερήσιοι ναύλοι είχαν ορισθεί σε 45.000 δολάρια ήτοι 32 εκατ. δολάρια για τη συνολική περίοδο της ναύλωσης.

    Σημειώνεται πως το δεξαμενόπλοιο παραλίγο να πουληθεί τον Οκτώβριο του 2012 έναντι 25 εκατ. δολαρίων, όμως το deal δεν προχώρησε.

    Προκοπίου ναυτιλία
    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynacom Tankers Management

    O στόλος της ναυτιλιακής του κ. Προκοπίου αποτελείται από 60 δεξαμενόπλοια, εκ των οποίων τα 17 είναι VLCCs.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγ. Φράγκου: Δυνατά deals με μακροχρόνιες συμφωνίες ναυλώσεων για τη Navios Midstream

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Η νέα κίνηση της Dorian LPG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο νέος παίκτης στην ελληνική αγορά του dry bulk που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα



    ΣΧΟΛΙΑ