• Business

    Γ. Χατζηπατέρας: Η νέα κίνηση της Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    H ναυτιλιακή Dorian LPG, συμφερόντων του εφοπλιστή Γ. Χατζηπατέρα, προχώρησε σε συμφωνία πώληση και επαναμίσθωσης του πλοίου Concorde (κατασκευής 2015) σε Ιάπωνα επενδυτή, η οποία λήγει το 2031.

    Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η εταιρία εξασφαλίζει 56 εκατ. δολ., εκ των οποίων τα 35,1 εκατ. δολ.θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δανείου.

    Η συμφωνία ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2018 και πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση πώλησης και επαναγοράς πλοίου που πραγματοποιεί η εταιρία. Αντίστοιχα είχε προχωρήσει σε σύμβαση πώλησης και επαναμίσθωσης του πλοίου Corsair, αποκομίζοντας καθαρά έσοδα 52 εκατ. δολ.

    O Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και CEO της εταιρίας σχολίασε: “Η απόδοση του στόλου μας αντικατοπτρίζει τη δυναμική των εμπορικών και τεχνικών πλατφορμών διαχείρισης καθώς και την πριμοδότηση που αποκομίζουν τα σύγχρονα πλοία μας σε σύγκριση με τα παλαιότερα πλοία. Έχουμε λάβει περαιτέρω μέτρα για να διασφαλίσουμε τη συνεχή ευρωστία του ισολογισμού μας μέσω μιας δεύτερης συμφωνίας πώλησης και ναύλωσης. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις προοπτικές στον τομέα των δεξαμενόπλοιων LPG, καθώς τα θεμελιώδη της βιομηχανίας συνεχίζουν να βελτιώνονται.”

    Τα έσοδα της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 44,5 εκατ. δολ, το τελευταίο τρίμηνο του 2017, αυξημένα κατά 24,7% σε σχέση με τα 35,7 εκατ. δολ. που εμφάνισε στην αντίστοιχη περίοδο του 2016.

    Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 1,7 εκατ. δολ. , ή 0,03 δολ. ανά μετοχή, στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, έναντι καθαρών εσόδων 5 εκατ. δολ. , ή 0,09 δολ. ανά μετοχή, την ίδια χρονική περίοδο του 2016.

    Dorian LPG Γιάννης Χατζηπατέρας
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου πετρελαίου τύπου eco-VLGC “Challenger” της Dorian LPG είναι χωρητικότητας 84.000-cbm και κατασκευής του έτους 2015

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πρώτοι παραμένουν οι Έλληνες εφοπλιστές: Στα 99,6 δισ. δολ. η αξία του ελληνόκτητου στόλου!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αγγ. Φράγκου: Κερδίζει το στοίχημα της Navios Containers. Τα επόμενα σχέδια της εταιρίας

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χατζηπατέρας: Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Dorian LPG. Ποιος βασικός μέτοχος αποχωρεί;



    ΣΧΟΛΙΑ