• Business

    Γ. Οικονόμου: Θεαματικά κέρδη για την Ocean Rig, βουτιά για τη DryShips

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η πορεία των μετοχών των εταιριών του Έλληνα μεγιστάνα Γιώργου Οικονόμου, Ocean Rig και DryShips, κατά την τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας.

    Συγκεκριμένα, οι μετοχές της εισηγμένης στην αγορά της Νέας Υόρκης, Ocean Rig, κατέγραψαν την Παρασκευή 20 Μαΐου θεαματική άνοδο κατά 22,7% και έκλεισαν στα 2,22 δολάρια. Η άνοδος αυτή αποδίδεται στα καλύτερα των αναμενόμενων καθαρά έσοδα που ανακοίνωσε η εταιρία για το πρώτο τρίμηνο του 2016 και ανήλθαν στα 288 εκατ. δολάρια έναντι 41,1 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

    Έτσι, τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 1,17 δολάρια και ήταν πολύ υψηλότερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή 0,72 δολάρια.

    Αντίθετα, οι μετοχές της άλλης εισηγμένης εταιρίας του εφοπλιστή, της Dryships, έκαναν βουτιά 16,8% και έκλεισαν στα 2,18 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο της γνωστοποίησης του Γ. Οικονόμου ότι η εταιρία σταμάτησε να πληρώνει τους τόκους αρκετών δανείων της. Παράλληλα η DryShips ανακοίνωσε κέρδη 55,4 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, κυρίως λόγω των εσόδων που κατέγραψε από την πώληση του ποσοστού 40,4% που κατείχε στην Ocean Rig. Έτσι, κατόρθωσε να αντιστρέψει τις ζημίες ύψους 59,2 εκατ. δολαρίων που κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

    Ωστόσο, εκτός από τα κέρδη που προήλθαν από την Ocean Rig και 40 εκατ. δολάρια επιβάρυνση απομείωσης σε πωλήσεις πλοίων, οι προσαρμοσμένες ζημίες της DryShips ανήλθαν στα 20,2 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο, η DryShips πούλησε της μετοχές που κατείχε στην Ocean Rig έναντι 49,9 εκατ. δολάρια. Aγοραστής ήταν η ίδια η Ocean Rig, η οποία επίσης ανήκει στον Γ. Οικονόμου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/east-med-yacht-show-2016-mononewsgr-itan-eki/47248

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/vesselsvalue-pente-chroniakathorizi-tis-times-ton-plion/47070



    ΣΧΟΛΙΑ