• Business

    Fraport: Εκδόθηκαν οι άδειες δόμησης για τρία από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

    • NewsRoom


    Την έκδοση οικοδομικών αδειών για τρία από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια εξασφάλισε η Fraport Greece, εξέλιξη που ενισχύει το στόχο για επιτάχυνση των εργασιών ανακατασκευής και αναβάθμισης ενόψει και της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

    Στα αεροδρόμια αυτά συμπεριλαμβάνονται της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς και του Ακτίου που ανήκουν στο cluster A της παραχώρησης.

    Οι χορηγούμενες άδειες εκδόθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία με τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τους συναρμόδιους υπουργούς εξακολουθεί να εκδίδει τις άδειες δόμησης στις εγκαταστάσεις των πολιτικών αεροδρομίων. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα τους, τα έργα αυτά προβλέπονται να αδειοδοτούνται με ταχείς διαδικασίες σε όλα τα στάδια έκδοσης αδειών ενώ σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας θεωρούνται ως θετικά εκδοθείσες.

    Οι εργασίες ανακατασκευής στα περιφερειακά αεροδρόμια ξεκίνησαν από την Ιντρακάτ από τον περασμένο Οκτώβριο και προβλέπεται να συνεχιστούν με σημαντικές παρεμβάσεις ακόμη και σε τερματικούς σταθμούς που θα γκρεμιστούν τους επόμενους μήνες. Οι εργασίες στα αεροδρόμια προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.

    Επίσης, εκτελούνται εκτεταμένα έργα εσωτερικής αναβάθμισης αντίστοιχα στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου ξεκίνησε η αναβάθμιση των εμπορικών χώρων και η εταιρία παρέλαβε το νέο σύστημα διαχείρισης αποσκευών το οποίο θα εγκατασταθεί το προσεχές διάστημα σε όλα τα αεροδρόμια.

    H Fraport παρέλαβε πρόσφατα και τα 3 από τα 10 πυροσβεστικά οχήματα συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Fraport Greece: Στη Space Hellas τα συστήματα φυσικής ασφάλειας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων



    ΣΧΟΛΙΑ