• Business

    Φώτης Μπόμπολας: Όπλο ή ντρίπλα για την αναχρηματοδότηση των δανείων της “Πήγασος” η στάση πληρωμών;

    Φώτης Μπόμπολας

    O τέως διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.


    Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά το σκεπτικό της απόφασης για απόρριψη του φακέλου της Τηλέτυπος (Mega Channel), βρίσκει κάπου στο τέλος μία πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στην εταιρεία «Πήγασος Εκδοτική», συμφερόντων Φώτη Μπόμπολα, που είναι και από τους βασικούς μετόχους της «Τηλέτυπος»:

    «Ειδικά για την ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. δεν επιβεβαιώθηκε η λήψη του συνόλου των τραπεζικών ενημεροτήτων. Σε σχέση με την παραπάνω παρέκκλιση, προσκομίστηκε υπεύθυνη δήλωση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Υποψήφιας Εταιρείας στην οποία δηλώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της».

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.
    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

    Δηλαδή, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τηλέτυπος» δηλώνει υπεύθυνα ότι η «Πήγασος» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις (προχωρημένες, μάλιστα!) με τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της.

    Είναι δυνατόν να ισχύει αυτό όμως, όταν είναι γνωστό στην αγορά ότι ο Όμιλος έχει πάψει πλέον να εξυπηρετεί τα δάνειά του προς όλες τις πιστώτριες τράπεζες; Αν η «Πήγασος» έχει σταματήσει να πληρώνει τα δάνειά του στις τράπεζες, πως γίνεται οι ίδιες αυτές τράπεζες να συζητούν μαζί της για την αναχρηματοδότηση αυτών των δανείων; Όπλο πίεσης, ή στρατηγική ντρίπλα;

    Κάτι δεν πάει καλά εδώ…

    Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν πως η «Πήγασος» έχει σταματήσει τις πληρωμές τόσο στην Τράπεζα Πειραιώς, όσο και στην Εθνική και την Alpha, ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην εταιρεία, και πολλοί επισημαίνουν ότι δεν θα είναι εκεί για να την «ξελασπώνει» επ’ άπειρον ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας Γιώργος Μπόμπολας, που μόνο το 2015 έβαλε στην «Πήγασος» κεφάλαια ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

    bobolas

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του περασμένου χρόνου τα βραχυπρόθεσμα δάνεια του ομίλου Πήγασος ήταν 148 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 53 εκατ. ευρώ είχε η Alpha, 51 εκατ. ευρώ η Εθνική και 36 εκατ. ευρώ περίπου ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς (27 η Πειραιώς και 9 η πρώην Κύπρου).

    Ήδη μάλιστα εδώ και αρκετές εβδομάδες κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι ο Φώτης Μπόμπολας είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τα διοικητικά της εταιρείας, ενώ ορισμένοι εκτιμούν πως είναι πιθανό να αποχωρήσει και εντελώς από τον χώρο των media, αν και ο ίδιος δεν έχει απαντήσει σε αυτές τις φήμες…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/stin-entatiki-mega-ektos-tou-diagonismou-gia-tin-tileorasi-tiletipos/61799



    ΣΧΟΛΙΑ