• Business

    Folli Follie: Ξαναρχίζει σήμερα η δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Μετά από έξι μήνες αρχίζει εκ νέου η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie

    Σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου, το πρωί, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για να δικαστούν για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

    Συγκατηγορούμενοί τους, 7 παλιοί τους συνεργάτες.

    «Παραμύθια οι παραγραφές…»

    Το αίτημα χορήγησης άδειας για να εξαιρεθούν από τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων από πρωτόδικες υποθέσεις εγκληματικής οργάνωσης δεν το υπέβαλαν συνήγοροι υπεράσπισης. Το υπέβαλαν 2 συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας. Ο ένας επενδυτών, ο άλλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Οι κατηγορούμενοι προφανώς και δεν βιάζονται να γίνει η δίκη τους ώστε να δώσουν μία τέτοια εντολή στους υπερασπιστές τους. Οι τελευταίοι, όχι μόνο δεν ζήτησαν άδεια, αλλά κάποιοι φέρονται να διαφωνούν και με τους λόγους για τους οποίους εγκρίθηκε η εξαίρεση τους από την αποχή. Διότι εφόσον έγιναν δεκτά τα αιτήματα 2 συναδέλφων τους, αυτομάτως η εξαίρεση ισχύει για όλους τους δικηγόρους της υπόθεσης.

    «Δεν υπάρχουν παραγραφές επιμέρους αδικημάτων στην υπόθεση. Αυτά είναι παραμύθια, γελοιότητες. Οι δικαστές, στην αναβολή της δίκης, πιέστηκαν διοικητικά για αυτό μίλησαν για αρχόμενες παραγραφές», φέρεται να έλεγε ένας υπερασπιστής.

    Πάντως, η δίκη δεν αναμένεται να αρχίσει στην ουσία της τη Δευτέρα. Αν και είναι 1η στο Πινάκιο, ωστόσο έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί σε αίθουσα του 4ου ορόφου του Εφετείου που, λόγω μικρής χωρητικότητας, είναι δύσκολο να φιλοξενήσει αυτή την πολυπρόσωπη δίκη και τους διαδίκους ακόμα 7 υποθέσεων που βρίσκονται εκείνη την ημέρα στο ίδιο Πινάκιο με τη Folli Follie.

    Αναμένεται η υπόθεση να εκφωνηθεί και η ακροαματική διαδικασία να διακοπεί για άλλη ημέρα, μετά τις εκλογές, σε κάποια μεγαλύτερη αίθουσα εάν βρεθεί.

    Το κατηγορητήριο

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, δικάζονται ως αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι, κατά το κατηγορητήριο, εμπνεύστηκαν και διηύθυναν μια μεγάλη κομπίνα με παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας τους, χειραγωγώντας τη μετοχή της, εξαπατώντας τους επενδυτές της και οδηγώντας στην κατάρρευση την ίδια την εταιρεία.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο άλλοτε πρόεδρος και ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της FFG έδιναν εντολές και κατηύθυναν το σχέδιο για τις απάτες και τις πλαστογραφήσεις τραπεζικών εγγράφων, την πλασματική αύξηση των κερδών της εταιρείας και τη διόγκωση της μετοχής της, με τελικό αποτέλεσμα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Μεγάλος απών και από αυτό δικαστήριο αναμένεται να είναι ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης, οικονομικός διευθυντής στην εταιρεία και το δεξί χέρι της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Αναμένεται να δικαστεί ωσεί παρών, δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

    Η οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι 7 συγκατηγορούμενοί τους, θα δικαστούν κατά περίπτωση, για 5 κακουργήματα:

    1. Της εγκληματικής οργάνωσης ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη),

    2. της πλαστογραφίας ( και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

    3) της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενηθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

    4. της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση (και της συνέργειας), 5.

    5. Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για ένα 6ο κακούργημα: της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

    Ζημία 413 εκατ. ευρώ

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ. Στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (όπως ο ΕΦΚΑ), η ζημία καταγράφεται ότι φθάνει στο ποσό των 3.988.701,39 ευρώ, στα φυσικά πρόσωπα και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου το ποσό ανέρχεται στις 409.089,644 ευρώ .

    Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο είχε εκτιμήσει ότι το πραγματικό σύνολο της ζημίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί εξ ολοκλήρου.

    Διαβάστε επίσης

    Κουτσολιούτσοι προς Κώστα Τσιάρα: Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στις Σπέτσες για τον ευεργέτη τους – Η δίκη της FF πάει έως το 2024-2025

    Folli Follie: Γιατί η αναβολή της δίκης οδηγεί σε… ελαφρυντικό στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

    Ασφυκτικός ο θάνατος της Αναστάζια στην Κω – Στον ανακριτή σήμερα ο 32χρονος

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ