• Κοινωνία

    Ασφυκτικός ο θάνατος της Αναστάζια στην Κω – Στον ανακριτή σήμερα ο 32χρονος

    • NewsRoom
    Η 27χρονη Αναστάζια που δολοφονήθηκε στην Κω

    Η 27χρονη Αναστάζια που δολοφονήθηκε στην Κω


    Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ της εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

    Το απόγευμα της Κυριακής (18/6) δύο εθελόντριες από την ελληνική ομάδα διάσωσης που πήραν μέρος στις έρευνες βρήκαν τη σορό της άτυχης Αναστάζια στην περιοχή των Αλυκών, ανάμεσα σε χόρτα.

    Η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με κλαδιά.

    Σημειώνεται πως η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και πολλά άτομα συμμετείχαν στις έρευνες.

    Αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή

    Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στο πτώμα της 27χρονης Πολωνής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός, καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως.

    Ο ανακριτής αναμένεται να διερευνήσει αν η άτυχη κοπέλα στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

    Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές. Ο σύντροφος της 27χρονης έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, ενώ το μεσημέρι ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

    Συνεργοί μετέφεραν τη σορό στο σημείο;

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, οι διασώστες είχαν ξαναπεράσει από το σημείο, όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης, ωστόσο μετά από έλεγχο δεν είχαν εντοπίσει ούτε ένα σημάδι της Αναστάζια.

    «Την Παρασκευή το μεσημέρι που ξεκίνησαν οι έρευνες το πρώτο σημείο που ελέγξαμε ήταν το σημείο εκεί κοντά που βρέθηκε το πτώμα. Σηκώσαμε το drone και υπήρχε ένδειξη για σκάψιμο στο σημείο εκείνο. Ελέγξαμε και είδαμε ότι ήταν σκάψιμο από ζώο», είπε.

    «Λίγο πιο δεξιά ήταν η συστάδα των δέντρων που βρέθηκε η κοπέλα. Η βλάστηση ήταν χαμηλή, τα χόρτα δεν ήταν πάνω από 30 με 40 πόντους, αλλά τα δέντρα ήταν αρμυρίκια. Μας κίνησε την περιέργεια, πήγαμε κοντά και τα ελέγξαμε. Την επόμενη ημέρα πέρασε από το εκείνο το σημείο ο σκύλος που ήρθε από τη Σάμο. Σκανάραμε τουλάχιστον 3 με 4 φορές το σημείο».

    Ο ίδιος εκτίμησε πως το πτώμα της 27χρονης μεταφέρθηκε στο σημείο λίγες ημέρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου συγκεκριμένα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός στη μεταφορά της σορού.

    Βασικός ύποπτος ο 32χρονος

    Οι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στον 32χρονο, με τον οποίον η Αναστάζια είχε συναντηθεί για τελευταία φορά, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε DNA της 27χρονης.

    Ακόμη, η σορός της βρέθηκε σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου από το σπίτι του 32χρονου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατο της 27χρονης κάνουν λόγο για στραγγαλισμό, καθώς δεν βρέθηκε αίμα, ενώ φαίνεται να υπήρξε και πάλη, γιατί στον λαιμό και στα χέρια του 32χρονου υπάρχουν αμυχές.

    Σήμερα αναμένεται να μεταβεί ο ιατροδικαστής στην Κω για να συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 27χρονης.

    Στον ανακριτή σήμερα ο 32χρονος

    Εν τω μεταξύ, ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο 32χρονος που έχει συλληφθεί για την υπόθεση και ο οποίος μέχρι τώρα αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την εξαφάνιση της 27χρονης που τελικά βρέθηκε νεκρή.

    Εν τω μεταξύ, το MEGA έφερε στο φως χθες, ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 32χρονου.

    Το βίντεο είναι από την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 9 το πρωί, δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της άτυχης κοπέλας.

    Ο 32χρονος φαίνεται να  φθάνει με το ποδήλατό του έξω από ένα μίνι μάρκετ στο Μαρμάρι.

    Μπαίνει μέσα και ζητά να κάνει ανάληψη ενός ποσού μέσω πολυεθνικής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.

    Αφού παίρνει χρήματα που του έχουν στείλει κάποιος γνωστός του, πιθανόν από το Κουβέιτ, ρωτά την υπάλληλο εάν μπορούν να του εκδώσουν αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό, παίρνοντας την απάντηση από την υπάλληλο ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

    Το απόγευμα όμως της ίδιας ημέρας περίπου στις 19:00 το απόγευμα κάμερα από σπίτι γείτονα «συνέλαβε» τον 32χρονο μέσα σε πανικό να κατευθύνεται προς συγκεκριμένο σημείο και να γυρνάει λίγη ώρα αργότερα μέσα σε πανικό με στάχυα στα ρούχα.

    Το χρονικό της εξαφάνισης

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη είχε πάει το βράδυ της Δευτέρας σε κάποιο ψητοπωλείο της περιοχής προκειμένου να πάρει φαγητό, ενώ στη συνέχεια πήγε σε ένα κατάστημα με ψιλικά και πήρε ένα κρασί.

    Κάθισε σε ένα παγκάκι κοντά στο μαγαζί αυτό και ακριβώς απέναντι ήταν μία παρέα 5 ατόμων μεταξύ αυτών και ο ύποπτος για τη δολοφονία της.

    Πήρε στη συνέχεια τηλέφωνο τον σύντροφό της και του είπε πως έχει πιει λίγο και να μην ανησυχεί ο σύντροφός της, και ότι θα την γυρίσει κάποιος με μηχανή στο σπίτι.

    Την επόμενη μέρα, ο σύντροφός της πήγε στο κατάστημα που είχε αγοράσει το αλκοόλ η κοπέλα, αλλά και στην ψησταριά, και έδειξε τις φωτογραφίες της.

    Εκεί επιβεβαιώθηκε η παρουσία της στο κατάστημα καθώς και το γεγονός ότι απέναντι από το κατάστημα είχε αρχίσει να μιλάει με την παρέα των αλλοδαπών αλλά και με τον 32χρονο ύποπτο, τον οποίο γνώριζε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν, ο 32χρονος φέρεται να πήρε την κοπέλα και να την πήγε στο σπίτι του, όπου συγκατοικούσε με έναν άλλον αλλοδαπό, ο οποίος δήλωσε στη συνέχεια ότι δε γνωρίζει τίποτα.

    Όλα συνηγορούν στον στραγγαλισμό της κοπέλας καθώς δεν βρέθηκε αίμα, και φαίνεται να υπήρξε και πάλη γιατί στον λαιμό και στα χεριά του 32χρονου υπάρχουν αμυχές, πράγμα που υποδηλώνει την πάλη.

    Η κοπέλα μαζί με τον σύντροφό της είχαν ταξιδέψει από την Πολωνία προκειμένου να εργαστούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε ξενοδοχειακή μονάδα για σεζόν.

    Ο 28χρονος Πολωνός ήταν αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία το πρωί της Τρίτης αφού την αναζητούσε το προηγούμενο βράδυ έχοντας χάσει τα ίχνη της.

    Διαβάστε επίσης:

    Κως: Νεκρή βρέθηκε η 27χρονη αγνοούμενη Πολωνή

    Καιρός: Στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα

    Θεσσαλονίκη: Επτά προσαγωγές για επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ