• Business

    Folli Follie: Βαθιά ανάσα ρευστότητας, εκταμιεύθηκε μεγάλο μέρος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης

    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Βαθιά ανάσα ρευστότητας πήρε η Folli Follie καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στα ταμεία της εταιρείας εισέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, λίγες μέρες μετά την υποβολή του  αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106β και 106δ του πτωχευτικού κώδικα στο αρμόδιο δικαστήριο.

    Υπενθυμίζεται ότι βάση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης με τους ομολογιούχους πιστωτές, προβλέπεται η έκδοση ομολόγου 13 εκατ. ευρώ για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης (οι υφιστάμενοι πιστωτές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέχρι ποσοστού 15% με εξασφάλιση τα κτήρια του Μινιόν, 5 συνολικά, όπου στεγάζονταν στο παρελθόν το ιστορικό κατάστημα του Μινιόν και ένα οικόπεδο στο Κορωπί).

    Η πρόταση εξυγίανσης προβλέπει ακόμα τη δημιουργία της OpsCo, με έδρα το Λουξεμβούργο (θυγατρική κατά 90% της AssetCo), η οποία θα αναλάβει τα σήματα της Folli Follie και της Links of London, όπως και τα συμβόλαια που σχετίζονται με το κομμάτι των κοσμημάτων, της μόδας, των καλλυντικών και των πολυκαταστημάτων Factory Outlet. H OpsCo θα λάβει επίσης 20 εκατ. ευρώ από τα έσοδα που θα προκύψουν από τη Διαιτησία για τις μετοχές της Dufry, μετά την αποπληρωμή του ομολόγου των 13 εκατ. ευρώ και αμοιβών για συμβούλους. Προβλέπεται επίσης η σύσταση της AssetsCo, η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο της OpsCo και την ακίνητη περιουσία της και άλλα περιουσιακά στοιχεία της «παλιάς» Folli. Οι ομολογιούχοι πιστωτές της εταιρείας θα ελέγχουν το 100% της AssetsCo και το 90% της OpsCo (εμμέσως μέσω της AssetsCo) και θα λάβουν επίσης 60 εκατ. ευρώ από νέες ομολογίες αντίστοιχου ύψους που θα εκδώσει η OpsCo.

    Η εκδίκαση του αιτήματος της Folli Follie από το αρμόδιο δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου.

    Η εταιρεία είχε μεγάλη ανάγκη τη ρευστότοτητα, όπως και το σύνολο των επιχειρήσεων, ειδικά μετά την επιβολή και επέκταση του lockdown που καθήλωσε την αγορά του λιανικού εμπορίου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος του προσωπικού βρίσκεται σε αναστολή, δεδομένου πως τα καταστήματα της εταιρείες παραμένουν κλειστά λόγω του απαγορευτικού.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ