• Business

    Folli Follie: Νέα σελίδα μετά την αποδέσμευση των ακινήτων – Τα επόμενα βήματα

    • Άννα Διανά
    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Νέο κεφάλαιο ανοίγει για τη Folli Follie μετά την αποδέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων και των τραπεζικών της λογαριασμών που αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Εφετών.

    Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και σχεδόν δύο χρόνια μετά την έγκριση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών του Σχεδίου Εξυγίανσης, η Folli Follie γυρίζει σελίδα.

    Το τελευταίο βήμα του Σχεδίου Εξυγίανσης

    Προχωρά στο τελευταίο βήμα για την πλήρη εξυγίανση με τη μεταβίβαση των ακινήτων σε νέα εταιρεία, αποκτά πρόσβαση σε πολύτιμη ρευστότητα και το βασικότερο εξαϋλώνεται το ποσοστό συμμετοχής της οικογένειας Κουτσολιούτσου στη νέα Folli Follie μηδενίζοντας τη δυνατότητα επιρροής των παλαιών μετόχων στην εταιρεία.

    Πηγές κοντά στην εταιρεία κάνουν λόγο για μια τεράστια νίκη της σημερινής διοίκησης υπό τον κ. Γιώργο Σάμιο, ο οποίος έχει καταφέρει να κρατήσει όρθια τη Folli Follie ξαναστήνοντας από την αρχή το πάλαι ποτέ ισχυρό brand.

    Η νέα εταιρεία και η αποπληρωμή των ομολογιούχων

    Εκτιμάται ότι η διαδικασία επικύρωσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών και η άρση της δέσμευσης των ακινήτων θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

    Στη συνέχεια τα ακίνητα και τα πάγια στοιχεία της εταιρείας θα εισφερθούν στη NewCo, τη νέα εταιρεία που θα συσταθεί και από την οποία θα αποζημιώνονται οι ομολογιούχοι πιστωτές.

    Η δεύτερη εταιρεία που προέβλεπε  Σχέδιο Εξυγίανσης, η OpsCo και στην οποία εντάσσεται το επιχειρηματικό σκέλος της FF, έχει ήδη συσταθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο επενδυτή

    Με την ολοκλήρωση του τελευταίου βήματος στο Σχέδιο Εξυγίανσης ανοίγει παράλληλα ο δρόμος για την είσοδο επενδυτή κάτι το οποίο ήταν απαγορευτικό με «παγωμένη» στην πραγματικότητα την υλοποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης με τους ομολογιούχους πιστωτές της.

    Εξάλλου δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης των ακινήτων, η οποία σκόνταφτε στη δέσμευσή τους από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος. Είχε επιχειρηθεί η μίσθωση των γραφείων της εταιρείας στον Αγιο Στέφανο, τη ναυαρχίδα του ομίλου, ένα οικόπεδο 16.175 τμ με κτίσμα δύο ορόφων εμβαδού 3.819.03 τμ ωστόσο δεν τελεσφόρησε η συμφωνία.

    Πρόσβαση σε ρευστότητα

    Η απελευθέρωση σημαντικών πόρων μέσω της αποδέσμευσης 3 εκατ. ευρώ από μερίσματα θυγατρικών δίνει την απαραίτητη ρευστότητα στη διοίκηση να προχωρήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα μεγαλώνοντας το αποτύπωμά της που μετά το σκάνδαλο, από 42 μπράντες που αντιπροσώπευε έχασε σε έξι μόλις μήνες τις 41.

    Τα σχέδια για επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

    Η εταιρεία αναπτύσσει πλέον τα δικά της σήματα Folli Follie και Links of London, τα καταστήματα Collective, τα εκπτωτικά καταστήματα Factory Outlet, ενώ χτίζει χαρτοφυλάκιο brands καλλυντικών υπό την ομπρέλα της Heaven on Earth, την οποία μάλιστα σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω.

    Επιπλέον είναι σε εξέλιξη η νέα συνεργασία του ομίλου FF Group και της πολυεθνικής εταιρείας BESTSELLER για τα καταστήματα Jack & Jones στην Ελλάδα, μια συνεργασία που πηγαίνει πολύ καλά για τον όμιλο, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία.

    Η έλλειψη ρευστότητας σε μια εταιρεία χωρίς δανεισμό δημιουργούσε πρακτικά και προβλήματα για τη λειτουργία της.

    Όπως είχε πει ο κ. Σάμιος τον περασμένο Δεκέμβριο σε ενημερωτική δημοσιογραφική συνάντηση, έχοντας καταβάλλει πάνω από 200 εκατ. ευρώ έμμεσα και άμεσα στο Δημόσιο η εταιρεία πληρώνει περισσότερα για ασφαλιστικά ταμεία και εφορία παρά για εμπορεύματα.

    «Παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση μας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι απαγορευτική η εταιρεία λειτουργεί τέσσερα χρόνια. Όλα γίνονται από τον τζίρο που πετυχαίνουμε» είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

    Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία το 2022 για τον όμιλο και τις τρεις βασικές του δραστηριότητες  έκλεισε με τζίρο 40 εκατ. ευρώ.

    Λειτουργεί περίπου 100 καταστήματα στην Ελλάδα και πέρυσι η Folli Follie και το Links of London εμφάνισε ανάπτυξη 47% ενώ με αύξηση πωλήσεων περίπου κατά 24% κινήθηκε η κατηγορία fashion.

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Γιατί αποδεσμεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας – Τι αναφέρει το βούλευμα

    Δίκη Folli Follie: Αποβλήθηκε η εταιρεία- Τα πρώτα κατηγορώ επενδυτών στην οικογένεια Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ