• Business

    Δίκη Folli Follie: Αποβλήθηκε η εταιρεία- Τα πρώτα κατηγορώ επενδυτών στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ακμαιότατος, στις Σπέτσες, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2023. Συνεπιβάτης του η σύζυγός του, Καίτη Κουτσολιούτσου (δικαιώματα φωτογραφίας mononews.gr)

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ακμαιότατος, στις Σπέτσες, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2023. Συνεπιβάτης του η σύζυγός του, Καίτη Κουτσολιούτσου (δικαιώματα φωτογραφίας mononews.gr)


    Χωρίς τη Folli Follie στα έδρανα υποστήριξης της κατηγορίας θα δικαστεί η οικογένεια Κουτσολιούτσου για το οικονομικό σκάνδαλο που έφερε την εταιρεία στα όρια της πτώχευσης και τους επενδυτές της στο φάσμα της πλήρους απώλειας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

    “Υπέστην ολική ζημιά! Εχασα όλα τα χρήματα που επένδυσα σε μετοχές της
    Folli Follie. Πίστεψα την οικογένεια Κουτσολιούτσου και εξαπατηθηκα “, είναι τα πρώτα κατηγορώ στην οικογένεια από επενδυτές-μάρτυρες στη δίκη, τα οποία άκουσαν σήμερα από το εδώλιο ο Δημήτρης, η Καίτη και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Γιατί οι δικαστές είπαν όχι στη Folli

    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν έκανε δεκτή τη δήλωση της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie για παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.
    Οι δικαστές συντάχθηκαν με την απόφαση που είχε λάβει το πρώτο δικαστήριο, το οποίο τελικώς είχε αναβάλει τη δική.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η προσωρινή διοίκηση της εταιρέιας δεν έχει εξουσία να παρίσταται ως πολιτική αγωγή σε ποινικές υποθέσεις. Αυτό είχε υποστηρίξει και η οικογένεια Κουτσολιούτσου, δια των συνηγόρων της.

    Οι πρώτες καταθέσεις

    Οι πρώτοι από τους 19 επενδυτές που μήνυσαν την οικογένεια Κουτσολιούτσου κατέθεσαν σήμερα στη δίκη.

    “Είχα 2.500 μετοχές της Folli, τις 1000 τις είχα αγοράσει αρχές Απριλίου του 2018, λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης του αμερικανικού fund.
    Εχασα περίπου 40.000 Ευρώ”, κατέθεσε ένας.επενδυτης ο οποίος μίλησε για ολική ζημιά. ” Επέλεξα τις μετοχές της εταιρείας διότι παρακολουθούσα την πορέια της, τα οικονομικά της στοιχεία. Εξίσου σημαντικό κριτήριο ήταν ότι μέτοχοι ήταν οι ιδρυτές της.
    Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund , διότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής.”

    Δεν πίστεψε από την αρχή ότι ήταν αληθή, όσα δημοσιευονταν για εικονικά οικονομικά στοιχεία κι άλλος μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη.
    Όπως είπε, δεν πίστεψε διότι οι διαφορές που εμφανιζονταν ανάμεσα στην εμφανιζομενη εικόνα της εταιρείας και όσα διάβαζε, ήταν τερατώδεις.

    Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία 28+3 εκατ. ευρώ

    Δίκη Folli Follie: «Ένοχος για το… καλό της εταιρείας» θα δηλώσει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος



    ΣΧΟΛΙΑ