• Business

    Folli Follie: «Κατασκήνωση» διαμαρτυρίας έξω από τη βίλα των Κουτσολιούτσων στην Κηφισιά

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Δεν έχουν τελειωμό οι παρενέργειες του σκανδάλου των Folli Follie.

    Μια νέα πτυχή ξετυλίγεται από χθες έξω από την πολυτελή οικεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των ιδρυτών και φερόμενων ως ενορχηστρωτών της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής απάτης στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο προσωπικός οδηγός της «αγίας οικογένειας» βρίσκεται εδώ και λίγα 24ώρα έξω από την βίλα των Κουτσολιούτσων στην Κηφισιά και διαμαρτύρεται, διεκδικώντας αποζημίωση για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην οικογένεια για περίπου 25 χρόνια.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του για συνάντηση, παρ’ ότι ο ίδιος έχει υπό μίαν έννοια «κατασκηνώσει» έξω από την πολυτελή οικεία της οικογένειας στην Κηφισιά.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος υπάλληλος μισθοδοτείτο από την εταιρεία εδώ και μερικά χρόνια, καθώς η οικογένεια είχε φροντίσει να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ωστόσο, μετά την απόφαση της νέας διοίκησης που όρισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να τερματίσει τις προκλητικές παροχές που απολάμβαναν οι Κουτσολιούτσοι με χρήματα της εταιρείας, ο εν λόγω υπάλληλος μαζί με κάποιους ακόμη τέθηκαν εκτός εταιρείας, αφού δεν εξυπηρετούσαν ανάγκες της εταιρείας.

    Ο υπάλληλος διεκδικεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποζημίωση για τα χρόνια που δεν ήταν στο μισθολόγιο της εταιρείας, αλλά πληρωνόταν απευθείας από τα μέλη της οικογένειας.

    Υπενθυμίζεται ότι η νέα διοίκηση μετά τον διορισμό της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημέρωσε τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου ότι θα σταματήσει όλες τις παροχές που απολάμβαναν μέχρι πρότινος, μεταξύ των οποίων 16 πολυτελή αυτοκίνητα, την μισθοδοσία 13 εργαζομένων που απασχολούνταν με διάφορα καθήκοντα στην κατοικία του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, μεταξύ των οποίων ένας σεφ, ένας οδηγός, ένας κηπουρός και κάποιοι άνδρες για προσωπική φρουρά αλλά και οι παροχές που αφορούσαν αγορές για βενζίνη, λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων. Συνολικά, αυτά στοίχιζαν στην εταιρεία περίπου 35.000 ευρώ κάθε μήνα. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για μια εταιρεία που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και δίνει μάχη για να αντλήσει έσοδα.

    Επιπλέον, τους ζητήθηκε να αδειάσουν τα γραφεία τους που βρίσκονταν στον τρίτο όροφο στην έδρα της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο και πως θα μπορούσαν να επισκέπτονται την εταιρεία εφόσον έχουν κανονίσει κάποιο ραντεβού και έχει δοθεί η σχετική έγκριση. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκαν και οι φύλακες στην είσοδο των κεντρικών γραφείων ότι δεν επιτρέπεται πλέον η είσοδος στα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Στο μεταξύ, προχθές εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η νέα διοίκηση της Folli Follie εναντίον της οικογένειας Κουτσολιούτσου, με βασικό αίτημα την άμεση απόδοση των τεσσάρων εταιρικών υπερπολυτελών αυτοκινήτων που επιμένει η οικογένεια Κουτσολιουτσων να κρατά στην κατοχή της μετά την αποχώρηση της από τη διοίκηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα εξής οχήματα: Jaguar, μοντέλο Daimler κυβισμού 5.993 cc, του 1994 με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 10.000 ευρώ, Range Rover κυβισμού 4.197 cc, του 2006, με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 35.000 ευρώ, Range Rover, κυβισμού 4.197 cc του 2008, με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 54.500 ευρώ και BMW σειρά 7, κυβισμού 2.979, του 2009 με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 35.000.



    ΣΧΟΛΙΑ