• Business

    Folli Follie: Σήμερα η συζήτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106α – Το «αγκάθι» των 3 εκατ. που παραμένουν δεσμευμένα

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Με τον χρόνο για την αποστολή της πρόσκλησης στους ομολογιούχους για την έγκριση της τελικής συμφωνίας εξυγίανσης να μετρά αντίστροφα, συζητείται σήμερα –εκτός απροόπτου- ενώπιον του δικαστηρίου η αίτηση της Folli-Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα για προστασία από τους πιστωτές της.

    Πρόκειται για ένα απαραίτητο βήμα, το οποίο θα δώσει χρόνο στην εταιρεία να προχωρήσει απερίσπαστη τη διαδικασία εξυγίανσης που έχει δρομολογήσει με τους ομολογιούχους πιστωτές.

    Η νέα διοίκηση παρ’ ότι απορρίφθηκε αρχικά το αίτημα για παροχή προστασίας με προσωρινή διαταγή πριν από περίπου ενάμιση μήνα ελπίζει πως αυτή τη φορά θα υπάρξει θετική εξέλιξη.

    Οι στιγμές όπως λένε πηγές προσκείμενες στην Folli Follie είναι κρίσιμες για το μέλλον της εταιρείας και τονίζουν πως τα ταμειακά διαθέσιμα και η ρευστότητα του άλλοτε κραταιού ομίλου βρίσκονται σε οριακό σημείο.

    Χαρακτηρίζουν δε επιτακτική την ανάγκη να αποδεσμευθούν άμεσα κεφάλαια ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ που δεσμεύθηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για μέρισμα της θυγατρικής του ομίλου στην Βουλγαρία που «έφερε» η εταιρεία μέσα στην χώρα για να αποπληρώσει υποχρεώσεις της.

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως τα παραπάνω κεφάλαια είναι απολύτως νόμιμα ενώ τονίζουν πως θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών της εταιρείας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μεταβίβασή της στους ομολογιούχους πιστωτές (βάση του άρθρου 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα).

    Θεωρούν μάλιστα πως η δικαιοσύνη καθυστερεί αδικαιολόγητα πολύ να άρει τη δέσμευση, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της εταιρείας και μαζί τις θέσεις εργασίας των περίπου 700 εργαζομένων της.

    Στο μεταξύ, χθες εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η νέα διοίκηση της Folli Follie εναντίον της οικογένειας Κουτσολιούτσου, με βασικό αίτημα την άμεση απόδοση των τεσσάρων εταιρικών υπερπολυτελών αυτοκινήτων που επιμένει η οικογένεια Κουτσολιουτσων να κρατά στην κατοχή της μετά την αποχώρηση της από τη διοίκηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τα εξής οχήματα: Jaguar, μοντέλο Daimler κυβισμού 5.993 cc, του 1994 με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 10.000 ευρώ, Range Rover κυβισμού 4.197 cc, του 2006, με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 35.000 ευρώ, Range Rover, κυβισμού 4.197 cc του 2008, με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 54.500 ευρώ και BMW σειρά 7, κυβισμού 2.979, του 2009 με εκτιμώμενη αγοραστική αξία 35.000.

    Δεν αποκλείεται η απόφαση της Δικαιοσύνης να ανακοινωθεί ακόμη και μέσα στην μέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ