• Business

    Φέσσας (Quest): Η Κωτσόβολος και οι νέες επενδύσεις της ACS

    Θεόδωρος Φέσσας, Βασικός Μέτοχος BriQ Properties

    Θεόδωρος Φέσσας, (Quest, BriQ Properties)


    Για την εξαγορά της Κωτσόβολος μίλησε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο πρόεδρος της Quest κ. Θεόδωρος Φέσσας, λέγοντας οτι η Quest έχει καταθέσει προσφορά, έχει περάσει στον δεύτερο γύρο, ωστόσο τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα τον Δεκέμβριο, όπου και ευελπιστεί να υπάρξει «λευκός καπνός».

    Όπως είπε ο ίδιος είναι μια δύσκολη διαδικασία, ενώ τις προσφορές που έχουν κατατεθεί τις εξετάζει και αξιολογεί ήδη η Curry’s. Προσφορά έχουν ήδη καταθέσει ο όμιλος Quest, η ΔΕΗ και ο όμιλος Μαρινάκη με τους δύο πρώτους να επιβεβαιώνουν και επισήμως με επιστολή τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εξαγοράς της Κωτσόβολος.

    Ερωτώμενος αν εξέτασε το ενδεχόμενο να κατέβει σε σχήμα με κάποια άλλη εταιρεία, ο κ. Φέσσας είπε ότι η φύση του διαγωνισμού ήταν τέτοια, που δεν μπορούσε να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

    Ο όμιλος Quest σήμερα, εκτός των άλλων, διατηρεί σημαντική παρουσία στη λιανική με καταστήματα iStorm και Xiaomi, καθώς και στη χονδρική μέσω της διάθεσης των προϊόντων κλιματισμού μετά την απορρόφηση της Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που συγκαταλέγεται, σήμερα, στις ηγέτιδες εταιρείες στην αγορά του κλιματισμού, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της μάρκας Toyotomi, με σημαντική διείσδυση σε όλα τα κανάλια διανομής της λιανικής.

    Στην κατεύθυνση αυτή, ενδεχόμενη εξαγορά θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη σημαντικών συνεργειών μεταξύ των δραστηριοτήτων χονδρικής που διαθέτει ο όμιλος αλλά και του δικτύου λιανικής που έχει η Κωτσόβολος.

    Μάλιστα ο όμιλος έχει προχωρήσει ήδη στη σύσταση νέας εταιρείας, της RETAILCO,  η οποία αναμένεται να αποτελέσει το… όχημα για τη δραστηριότητά της, εφόσον η Quest αποκτήσει την Κωτσόβολος.

    Ανάπτυξη 10% για την ACS

    Η ACS ολοκλήρωσε μια πολύ σημαντική επένδυση αξίας 50 εκατ. ευρώ, αφού κατασκεύασε ένα κέντρο διαλογής, το οποίο αναμένεται να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά τα επόμενο χρόνια.

    Το “διαμάντι” του ομίλου Quest, όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Φέσσας, πρωταγωνιστεί στην αγορά των ταχυμεταφορών, κατέχοντας μερίδιο της τάξης του 25%, που υπολογίζεται στη χώρα μας στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ βλέπει ανάπτυξη για φέτος κατά 10-15%.

    Ο CEO του ομίλου κ. Απόστολος Γεωργαντζής, ανακοίνωσε νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ για την ACS την επόμενη πενταετία, στο οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η εγκατάσταση συνολικά 1.000 lockers, η ενίσχυση του last mile και η αύξηση του ηλεκτροκίνητου στόλου αυτοκινήτων και μηχανών, που αναμένεται να φτάσουν τα 200. Μάλιστα στα lockers και το lastmile αναμένεται να επενδυθούν περί τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ αν πάνε όλα καλά και υπάρχει ζήτηση, το ποσό αυτό μπορεί να ανέβει.

    Για τις τιμές που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, η διοίκηση του ομίλου είπε ότι «έχουν γίνει κάποιες μικρές αυξήσεις οι οποίες προέκυψαν από τα αυξημένα κόστη και τον πληθωρισμό. Ακόμα δεν έχουμε συζητήσει αν θα προχωρήσουμε σε νέες αυξήσεις από το 2024, ωστόσο σκεφτόμαστε τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι προχωρήσαμε σε αυξήσεις μετά από 14 χρόνια, και οι συνθήκες που επικρατούν μας έχουν οδηγήσει στο να κάνουμε κάποιες προσαρμογές» επεσήμανε.

    Η ACS λειτουργεί 270 καταστήματα, τα 200 από αυτά εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης ενώ απασχολεί περίπου 3000 άτομα, τα 600 εξ αυτών στα κεντρικά καταστήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    ACS: Νέες επενδύσεις πάνω από 50 εκατ. ευρώ και νέο κέντρο διαλογής

    Φέσσας (Quest): Η «ναυαρχίδα» Unisystems με τα €520 εκατ. ανεκτέλεστο

    Quest: Μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2023 – Άνοιγμα στην Ρουμανία



    ΣΧΟΛΙΑ