• Business

    Quest: Η σύσταση νέας εταιρείας και η σχέση με την Κωτσόβολος

    Θεόδωρος Φέσσας, Βασικός Μέτοχος BriQ Properties

    Θεόδωρος Φέσσας, (Quest, BriQ Properties)


    Στη σύσταση νέας εταιρεία, η δραστηριότητα της οποίας θα επικεντρώνεται στο retail, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Quest του Θεόδωρου Φέσσα.

    Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας, η οποία ονομάζεται  RETAILCO, είναι ο κ. Απόστολος Γεωργαντζής, ενώ το Δ.Σ. αποτελείται επίσης από τους Θεόδωρο Φέσσα, Μάρκο Μπιτσάκο, Ευτυχία Κουτσουρέλη και Βασίλης Γιαννόπουλος.

    Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι «η σύσταση αυτής της εταιρείας ίσως σχετίζεται με το ενδιαφέρον της Quest για την Κωτσόβολος, καθώς αναμένεται να αποτελέσει το όχημα για τη δραστηριότητά της, εφόσον η Quest καταφέρει να την αποκτήσει».

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ο CEO της Quest Απόστολος Γεωργαντζής, ανέφερε ότι όμιλος έχει περάσει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του έτους

    Η δραστηριότητα της RETAILCO

    Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, σκοπός της εταιρείας είναι η εν γένει εμπορία, αντιπροσώπευση, εισαγωγή, εξαγωγή, παραγωγή και συντήρηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και ηλεκτρονικού.

    Επίσης στη δραστηριότητα της νέας εταιρείας περιλαμβάνεται η πώληση παντός είδους προϊόντων, συσκευών και αγαθών μέσω του διαδικτύου ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πάσης φύσεως, η αποθήκευση, παράδοση και διανομή των διακινουμένων από το διαδίκτυο προϊόντων κατ΄ οίκον και η παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης αποθήκευσης, διανομής και διακίνησης πάσης φύσεως ειδών, προϊόντων και αγαθών (συμπεριλαμβανομένων και εμπορευμάτων τρίτων) και η παροχή λογιστικής και συναφούς διαχειριστικής υποστηρίξεως προς τρίτους.

    Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται 100 ετών, αρχής γενομένης από την καταχώριση στο μητρώο από την αρμόδια εποπτεύουσα αρχή της Διοικητικής απόφασης για τη χορήγηση άδειας σύστασης της εταιρείας και την έγκριση του καταστατικού της.

    To αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ορίζεται σε είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (25.000€) με ονομαστική αξία κάθε μετοχής ένα ευρώ (€1). Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διαιρείται σε είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1).

    Στην επόμενη φάση για την Κωτσόβολος

    Ο Απόστολος Γεωργαντζής, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενημέρωσης στους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου, μίλησε για το ενδιαφέρον της Quest για την εξαγορά της Κωτσόβολος, τονίζοντας ότι αυτή τη περίοδο η διοίκηση μελετά τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ώστε να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

    Όπως παραδέχτηκε, ο όμιλος ενδιαφέρεται για την Κωτσόβολος και έχει περάσει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, ωστόσο μια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Ωστόσο όπως είπε, εφόσον υπάρξει λευκός καπνός στη διαδικασία, αυτό θα γίνει στο τέλος του 2023.

    Αυτό το διάστημα ο όμιλος προχωρά σε μια αποτίμηση της αξίας της εταιρείας και να υποβάλει δεσμευτική προσφορά προς την Currys.

    Διαβάστε επίσης:

    Φέσσας (Quest): Η «ναυαρχίδα» Unisystems με τα €520 εκατ. ανεκτέλεστο

    Quest: Μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2023 – Άνοιγμα στην Ρουμανία

    Γιατί 1 στις 4 ελληνικές εταιρείες κοιτάει συμφωνίες με startups



    ΣΧΟΛΙΑ