• Business

    Exxon Mobil: Σε συνομιλίες με Tesla και Ford για την προμήθεια λιθίου

    • NewsRoom
    Exxon Mobil

    Exxon Mobil


    Σε συνομιλίες με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες,  μεταξύ των οποίων οι Tesla, τη Ford, τη Volkswagen βρίσκεται η Exxon Mobil, για την προμήθεια λιθίου για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

    Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg,  στις συνομιλίες περιλαμβάνουν επίσης εταιρείες όπως η Samsung και η SK On.

    Η Tesla, η Ford, η Volkswagen δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό, ενώ η Exxon αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Οποιεσδήποτε συζητήσεις μεταξύ της Exxon και των αυτοκινητοβιομηχανιών θα πρέπει να βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο σύμφωνα με το Reuters, καθώς η Exxon δεν έχει τρόπο να παράγει το μέταλλο που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

    Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Exxon συμφώνησε να μελετήσει μαζί με την Tetra Technologies τρόπους για την ανάπτυξη περισσότερων από 6.100 στρεμμάτων (24,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων) στο Αρκάνσας που περιέχουν αλμυρά νερά πλούσια σε λίθιο. Η Exxon αγόρασε επίσης νωρίτερα φέτος περισσότερα από 100.000 στρέμματα στο Αρκάνσας από την ιδιωτική Galvanic Energy.

    Η εξαγωγή λιθίου από αλμυρά νέρα θα απαιτήσει από την Exxon να επιλέξει μια τεχνολογία άμεσης εξαγωγής λιθίου, κάτι που δεν έχει κάνει ακόμη. Επιπλέον, καμία τεχνολογία άμεσης εξαγωγής δεν λειτούργησε ποτέ σε εμπορική κλίμακα, αν και πολλές εταιρείες αγωνίζονται να είναι οι πρώτες.

    Διαβάστε επίσης

    Oostdam (ECTAA): Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει απροσδόκητα γεγονότα μεγάλης κλίμακας

    ΡΑΣ: Εγκρίθηκαν 6 αιτήσεις που αφορούν το υποσύστημα GSM-R

    «Απογειώθηκε» η κίνηση στα αεροδρόμια τον Ιούνιο



    ΣΧΟΛΙΑ