• Business

    Euroxx για Lamda: Περιθώριο ανόδου άνω του 80% με «σημαία» το Ελληνικό

    • NewsRoom
    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τo μεγάλο project του Ελληνικού δεν έχει αποτιμηθεί ακόμα στο ταμπλό

    Διατηρεί τη σύσταση Overweight για την Lamda Development η Euroxx, εκτιμώντας ότι αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη, μετά τις αρνητικές επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

    Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, μετά την επίτευξη επιπέδων ρεκόρ για τα κέρδη EBITDA σε όλες τις χρήσεις από το 2014, αναμένει ότι η Lamda Development θα κάνει ένα «διάλειμμα» φέτος, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

    Αναφορικά με την Μαρίνα Φλοίσβου, το πρώτο τρίμηνο του 2020, τα συνολικά έσοδα αναμένονται χαμηλότερα κατά 5,5% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 77,2 εκατ. ευρώ, με τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 40 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν σε μόλις 0,4 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνει, αναμένει πως τα χρηματοοικονομικά μεγέθη του ομίλου θα ανακάμψουν σημαντικά μετά το 2020, πλησιάζοντας ή και ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019.

    Αναφορικά με το project του Ελληνικού, η Euroxx εκτιμά πως η Lamda Development, ως ο κύριος κατασκευαστής και 100% ιδιοκτήτης του έργου, παραμένει το καλύτερο όχημα για να αποκτήσουν οι επενδυτές άμεση έκθεση στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης της Ευρώπης με συνολικό προϋπολογισμό 8 δισ. ευρώ.

    Με την επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης δικαιωμάτων ύψους 650 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019, τη συμφωνία με τοπικές τράπεζες τον Ιανουάριο του 2020 για κοινοπρακτικά δάνεια έως 1,2 δισ. ευρώ, καθώς και το επερχόμενο κοινό ομολογιακό δάνειο έως 320 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση για την πρώτη φάση του έργου ύψους 2 δισ. ευρώ είναι πλήρως καλυμμένη.

    Η Lamda Development εξακολουθεί να προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης σε όρους καθαρής αξίας ενεργητικού NAV, καθώς βλέπει άνοδο στο NAV κατά 68%, σημαντικό μέρος της οποίας θα πραγματοποιηθεί εντός πέντε ετών.

    Από την εκτιμώμενη καθαρή τρέχουσα αξία NPV ύψους 683 εκατ. ευρώ του Ελληνικού, το 43% (ή 294 εκατ. ευρώ) θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη φάση του έργου (έτη 0-5), και με τον ελάχιστο κίνδυνο εκτέλεσης, καθώς προέρχεται κυρίως από τα δύο εμπορικά κέντρα και την προσοδοφόρα οικιστική ανάπτυξη.

    Η Euroxx δίνει στην LD ελαφρώς μειωμένη τιμή-στόχο στα 11 ευρώ από 12,6 ευρώ προηγουμένως, βλέποντας περιθώριο ανόδου στο ταμπλό της τάξης του 83% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Η χρηματιστηριακή αξιολογεί την «κλασσική» επιχειρηματική δραστηριότητα της Lamda Development στα 612 εκατ. ευρώ, κάτι που υποδηλώνει ότι το Ελληνικό προσφέρεται ουσιαστικά κοντά στο κόστος.



    ΣΧΟΛΙΑ