• Business

    Έτοιμος να σταματήσει επένδυση 1 δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία στη Virgin δηλώνει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον!

    • NewsRoom
    branson


    Την άρνηση επένδυσης συνολικού ύψους 1 δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία στον όμιλο Virgin φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος δηλώνει απογοητευμένος με τις εξελίξεις στην «υπόθεση Κασόγκι».

    Όπως δήλωσε στους Financial Times ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, έτρεφε «μεγάλες ελπίδες» για τις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ήταν πρόθυμος να αναλάβει δύο τουριστικά έργα κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα. Εντούτοις, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για την δολοφονία του αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δηλώνει πως «σαφώς θα αλλάξει την απόφαση όλων μας στη Δύση να μην συνεργαστούμε με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας»

    Πρόσθεσε δε, ότι ο όμιλος εταιρειών «Virgin» έχει ζητήσει πληροφορίες από την Σαουδική Αραβία σχετικά με το περιστατικό.

    Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Σαουδική Αραβία τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μπράνσον ανακοίνωσε ότι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας είχε δεσμευτεί να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις εταιρείες Virgin Galactic και Virgin Orbit.



    ΣΧΟΛΙΑ