• Business

    Εθνική Ασφαλιστική: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και οι προτεραιότητες του Robert Gauci

    Robert Gauci: Ποιος είναι ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής – Οι σχέσεις με την Ελλάδα και το πάθος με την φωτογραφία

    Robert Gauci, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής


    Σε νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου θα προχωρήσει μέσα στο 2023 η Εθνική Ασφαλιστική, όπως παραδέχτηκε η ίδια η διοίκηση σε συνάντηση με εργαζόμενους της εταιρείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά σε αυτή τη κίνηση στο πλαίσιο μετασχηματισμού και αναδιοργάνωσης που προωθεί μετά και την άφιξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Robert Gauci. Οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος βρίσκονται υπό σχεδιασμό, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στο 2023, πολύ πιθανόν ακόμα και πριν το καλοκαίρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής ξεπερνάει τους 500, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών αποτελούν οι λεγόμενοι «ενοικιαζόμενοι», οι οποίοι υπολογίζονται γύρω στους 200. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη προηγούμενη εθελούσια, αποχώρησαν 116 εργαζόμενοι.

    Όπως έγινε γνωστό, σκοπός της διοίκησης επίσης είναι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα του «ενοικιαζόμενου προσωπικού» μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Η πρόθεση της είναι να προσληφθεί «το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό» από τους εργαζόμενους των εταιριών ενοικίασης προσωπικού, με ατομικές συμβάσεις εργασίας ως ειδικοί σύμβουλοι και όχι υπάλληλοι, ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας.

    Πρόθεση από πλευράς εταιρείας φέρεται να είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, οι οποίες θα προκύψουν μετά από διαπραγματεύσεις.

    Ο κ. Gauci φέρεται να είχε επισημάνει σε εργαζομένους ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το υφιστάμενο μοντέλο παροχής υπηρεσιών με σύμβαση έργου και ήδη έχει ξεκινήσει να εξετάζεται από την διοίκηση το πλάνο μετάβασης.

    Για την πορεία των υποκαταστημάτων, η διοίκηση φέρεται να δηλώνει ότι το μοντέλο που θα ακολουθήσει δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί, ενώ εξετάζονται τα σχέδια για την ανάπτυξη, τον ρόλο και τις αρμοδιότητές τους.

    Οι προτεραιότητες Gauci

    Το 2023 προβλέπεται ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά μεταβατικού χαρακτήρα για την Εθνική Ασφαλιστική. Η εταιρία, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, φαίνεται να έχει πλάνο για περαιτέρω ανάπτυξη, βασιζόμενη στη βελτίωση τεχνολογιών και σε προσθήκη εργαλείων τόσο για τα δίκτυα όσο και για το προσωπικό.

    Σε ομιλία προς τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής πριν από ένα μήνα ο κ. Gauci έδωσε το έναυσμα μια νέας εποχής για την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία θα επικεντρώνεται στις αξίες και στο προσωπικό. Έκανε λόγο για ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και μια εταιρεία η οποία θα είναι πελατοκεντρική, με στόχο τη διαρκή και βιώσιμη ανάπτυξη.

    «Αυτή είναι η δέσμευσή μου. Να μετατρέψουμε την δύναμη σε αξία και να φέρουμε την Εθνική Ασφαλιστική στο μέλλον της. Αυτό σημαίνει να δουλέψουμε μαζί για να μπει η Εθνική Ασφαλιστική σε δρόμο συνεχούς και βιώσιμης ανάπτυξης» είχε τονίσει ο κ. Gauci.

    Στόχος της Εθνικής είναι να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, εστιάζοντας τόσο στην προσέλκυση νέων πελατών όσο και στην αξιοποίηση των πελατών που ήδη έχει.

    Η δεύτερη προτεραιότητα είναι η δημιουργία νέων εργαλείων. Όπως είχε πει ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, βασική ανάγκη αποτελεί η δημιουργία νέων εργαλείων τα οποία είναι απαραίτητα για να πετύχει η Εθνική τους στόχους της, βοηθώντας και τους ασφαλιστές της αλλά και όλους τους συνεργάτες της να είναι πιο αποτελεσματικοί .

    «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη των δεδομένων» είχε τονίσει, «καθώς θα μας βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσουμε τον πελάτη και να εστιάσουμε στις ανάγκες του, και να ξέρουμε πριν από τον ίδιο τι χρειάζεται και να προσφέρουμε τη σωστή λύση στη σωστή στιγμή».

    Η τρίτη και εξίσου σημαντική με τις άλλες δύο προτεραιότητες, αποτελεί η αλλαγή κουλτούρας στην εταιρεία, η οποία πρέπει να γίνει περισσότερο ανθρωποκεντρική. Οι άνθρωποι είναι ο μεγαλύτερος πλούτος της εταιρείας, είχε πει ο κ. Gauci.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Ασφαλιστική: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου το 2023

    Εθνική Ασφαλιστική: Ποιες αλλαγές φέρνει ο νέος CEO, Robert Gauci



    ΣΧΟΛΙΑ