• Business

    Εθνική Ασφαλιστική: Ποιες αλλαγές φέρνει ο νέος CEO, Robert Gauci

    Robert Gauci: Ποιος είναι ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής – Οι σχέσεις με την Ελλάδα και το πάθος με την φωτογραφία

    Robert Gauci, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής


    Σε κλίμα πανηγυρικό και μιλώντας σε πολύ καλά ελληνικά απευθύνθηκε στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής ο νέος CEO της εταιρείας κ. Robert Gauci, τονίζοντας την ανάγκη η εταιρεία να προχωρήσει στο μέλλον με βασικό στόχο τον άνθρωπο.

    Ο κ. Gauci μιλώντας χθες το μεσημέρι στους ανθρώπους της εταιρείας έδωσε στίγμα ανθρωποκεντρικό, χωρίς να εστιάζει στα νούμερα και στους ισολογισμούς. Όπως τόνισε η εταιρεία θα γίνει πλέον πιο ανθρωποκεντρική, με επίκεντρο τον πελάτη, προσπαθώντας να δώσει λύσεις πάνω σε ανάγκες που διαρκώς αλλάζουν.

    «Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει. Και το κάνουμε γιατί η μόνη επιλογή για την ανάπτυξη είναι να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε, εκμεταλλευόμενοι την κάθε ευκαιρία». Στόχος όπως είπε είναι η Εθνική Ασφαλιστική να γίνει η καλύτερη ασφαλιστική. Και αυτό θα γίνει μέσα από τους ανθρώπους. «Ο μετασχηματισμός μας πρέπει να εγγυηθεί ότι θα είμαστε η καλύτερη ασφαλιστική και ο τρόπος είναι να είμαστε όλοι συμμέτοχοι στην αλλαγή και στους νέους κανόνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Όπως είπε: «Είμαι σήμερα εδώ γιατί ανέλαβα μία δέσμευση. Έδωσα μία υπόσχεση διαφορετική από όσες έχω δώσει έως σήμερα στην καριέρα μου. Να επιστρέψω στη χώρα που αισθάνομαι πατρίδα μου και να εργαστώ μαζί σας, για να κινητοποιήσουμε κάθε δύναμη μέσα σε αυτό τον ιστορικό οργανισμό. Αυτή είναι η δέσμευσή μου. Να μετατρέψουμε την δύναμη σε αξία και να φέρουμε την Εθνική Ασφαλιστική στο μέλλον της. Αυτό σημαίνει να δουλέψουμε μαζί για να μπει η Εθνική Ασφαλιστική σε δρόμο συνεχούς και βιώσιμης ανάπτυξης».

    Ο κ. Gauci, μιλώντας για τον μετασχηματισμό της εταιρείας, εστίασε σε τρεις βασικές προτεραιότητες:

    Η πρώτη βασική προτεραιότητα για να βαδίσει η Εθνική Ασφαλιστική στο μέλλον είναι να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης. «Όσο αναπτυσσόμαστε τόσο καλύτεροι θα είμαστε, και τόσο καλύτερα προϊόντα θα μπορούμε να προσφέρουμε». Επίσης εστίασε στους πελάτες, τονίζοντας ότι στόχος της «νέας» Εθνικής είναι να προσελκύσει νέους πελάτες αλλά και να αξιοποιήσει τους ήδη υπάρχοντες.

    «Η μεγαλύτερη αξία που έχουμε σε αυτή την εταιρεία είναι οι πελάτες μας, με τους οποίους διαθέτουμε ήδη σχέση εμπιστοσύνης. Αυτή θα είναι η νέα εταιρεία. Θα σχεδιάζουμε και θα προσφέρουμε νέες λύσεις σε όλους τους κλάδους, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, δημιουργώντας αξία σε εμάς αλλά και στους πελάτες μας» είπε χαρακτηριστικά.

    «Ο ρόλος μας είναι να φροντίζουμε τον άνθρωπο, όχι μόνο όταν συμβεί οτιδήποτε αλλά και πριν και μετά. Όλα πρέπει να είναι ευκολότερα για τον πελάτη».

    Η δεύτερη προτεραιότητα είναι η δημιουργία νέων εργαλείων. Όπως είπε ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, βασική ανάγκη αποτελεί η δημιουργία νέων εργαλείων τα οποία είναι απαραίτητα για να πετύχει η Εθνική τους στόχους της, βοηθώντας και τους ασφαλιστές της αλλά και όλους τους συνεργάτες της να είναι πιο αποτελεσματικοί .

    «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη των δεδομένων» τονίζει, «καθώς θα μας βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσουμε τον πελάτη και να εστιάσουμε στις ανάγκες του, και να ξέρουμε πριν από τον ίδιο τι χρειάζεται και να προσφέρουμε τη σωστή λύση στη σωστή στιγμή».

    Η τρίτη και εξίσου σημαντική με τις άλλες δύο προτεραιότητες, αποτελεί η αλλαγή κουλτούρας στην εταιρεία, η οποία πρέπει να γίνει περισσότερο ανθρωποκεντρική. Οι άνθρωποι είναι ο μεγαλύτυεροτς πλούτος της εταιρείας, τόνισε ο κ. Gauci.

    Η δημιουργία αξίας

    Η λέξη «αξία» ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην ομιλία του κ. Robert Gauci. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η αξία του brand της εταιρείας είναι αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο από την πρώτη στιγμή.

    «Η αξία της Εθνικής βρίσκεται στο μαζί, σε όσους θέλουν να αλλάξουν την Εθνική αλλά και να αλλάξουν μαζί της». Όπως είπε «η αξία δεν μετριέται μόνον στα κέρδη και δεν φαίνεται στους ισολογισμούς. Μετριέται σε αυτό που δημιουργούμε για τους ανθρώπους, πελάτες, συνεργάτες και μέτοχους και για όλους όσους εργαζόμαστε εδώ».

    Η έννοια της δημιουργίας αξίας φαίνεται ότι θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εταιρεία υπό τις οδηγίες του Γάλλου αλλά με ελληνικές ρίζες έμπειρου manager. «Αξία είναι να καταλάβεις καλύτερα τις ανάγκες των πελατών και να δώσεις λύσεις σε ανθρώπινες ανάγκες που συνεχώς αλλάζουν. Αξία δεν είναι μόνο να προσφέρεις προϊόντα στατικά. Αξία δημιουργείται με το να δίνουμε λύσεις που παρά τις ανατροπές, οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν την ηρεμία τους ξέροντας ότι κάποιος φροντίζει για αυτούς» τονίζει.

    Οι πρώτες αλλαγές στα γραφεία της εταιρείας

    Ο κ. Gauci ήδη από τις πρώτες του μέρες στα γραφεία της εταιρείας, εντόπισε σημαντικές αδυναμίες, τις οποίες πρόκειται να «διορθώσει» και μάλιστα άμεσα.

    Για τον λόγο αυτό, χθες ανακοίνωσε όλοι οι παλιοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές της εταιρείας θα αντικατασταθούν, καθώς όπως είπε, την πρώτη μέρα ο υπολογιστής του κολλούσε και δεν μπορούσε να δουλέψει.

    Επίσης ο χώρος του εστιατορίου θα μεταφερθεί πιο πάνω σε χώρο με φυσικό φως και φρέσκο αέρα, καθώς εκεί που βρίσκεται τώρα είναι πολύ σκοτεινά. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος, ο οποίος θα είναι χώρος χαλάρωσης, ηρεμίας και εποικοδομητικής κουβέντας.

    Διαβάστε επίσης:

    Robert Gauci: Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει – Στόχος να είμαστε πάντα η καλύτερη ασφαλιστική

    Τι φέρνει στην NN Hellas η νέα CEO, Φιλίππα Μιχάλη

    Robert Gauci: Ποιος είναι ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής – Οι σχέσεις με την Ελλάδα και το πάθος με την φωτογραφία



    ΣΧΟΛΙΑ