• Business

    Αισιοδοξία στην Costamare για τη χρηματοδότηση τριών ακόμα νεότευκτων πλοίων


    Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί χρηματοδότηση και για τα τρία τελευταία πλοία που έχει παραγγείλει η Costamare, δύο εκ των οποίων πρόκειται να παραδοθούν στα τέλη του έτους και το τρίτο στο πρώτο τρίμηνο του 2017, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Greg Zikos, στο conference call του δεύτερου τριμήνου που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Costamare.

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr την περασμένη Πέμπτη, η Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου ανακοίνωσε, πέρα από κέρδη μεγαλύτερα των αναμενομένων για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, και ένα νέο δάνειο ύψους 88 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της κατασκευής δύο νέων πλοίων χωρητικότητας 11.000 teu στα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries στις Φιλιππίνες.

    Τι θα γίνει όμως με τα άλλα τρία πλοία; Όπως ανέφερε ο Greg Zikos, η εταιρεία εργάζεται για την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους.

    «Πιθανότατα αυτό είναι κάτι που ελπίζουμε πως θα συζητάμε και στα επόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης του στόλου της Costamare, ο ίδιος παρατήρησε πως η αγορά μεταχειρισμένων πλοίων είναι «γενικά ενεργή», περιλαμβάνοντας και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που αναζητούν συμφωνίες sale and leaseback με ναυτιλιακές εταιρείες.

    «Αυτό είναι κάτι που γενικά εξετάζουμε», σημείωσε, αναγνωρίζοντας πως ο χώρος της αγοράς μεταχειρισμένων πλοίων είναι «ριζικά πιο ενεργός» από αυτόν των νεότευκτων πλοίων. «Την ίδια στιγμή, πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια κεφάλαιά μας όσο πιο αποδοτικά μπορούμε, ειδικά στο σημερινό περιβάλλον. Επομένως ναι, υπάρχουν ευκαιρίες. Τις εξετάζουμε, αλλά δεν θα κάνουμε συναλλαγές απλά για να αναπτυχθούμε», ξεκαθάρισε.

    Υπενθυμίζεται ότι η Costamare ανακοίνωσε κέρδη της τάξεως των 31,9 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, μειωμένα κατά 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2015, αλλά ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή «έκλεισαν» στα 42 λεπτά του δολαρίου ανά μετοχή, δύο σεντς πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/k-konstantakopoulos-kinisi-pou-ekane-tin-jp-morgan-na-ipoklithi-ke-na-anavathmisi-ti-metochi-tis-costamare/64980



    ΣΧΟΛΙΑ