• Business

    Επιβεβαίωση Mononews: Η Μαίρη Σαρπ πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού – Αντικαθιστά τον Ιωάννη Λιανό

    • NewsRoom

    Την Πέμπτη επικυρώνει η Βουλή την τοποθέτηση της Μαίρης Σαρπ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού


    Αύριο 7 Δεκεμβρίου θα προσέλθει στη Βουλή για ακρόαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η πρώην δικαστικός Μαίρη Σαρπ η οποία προτείνεται για επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη θέση του Ιωάννη Λιανού.

    Επιβεβαιώνεται έτσι η αποκλειστική πληροφορία που είχε δημοσιεύσει το mononews στη στήλη Wiseman, στις 2ο Νοεμβρίου. Τότε η στήλη έγραφε: «Η ιδιαίτερα έμπειρη δικαστικός και τέως πρόεδρος του ΣτΕ, Μαρία Σαρπ φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει τη θέση»

    Την Αϊριν (Ειρήνη) – Έβελυν – Μικέλα – Μαίρη Σαρπ προτείνει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στη θέση του Ιωάννη Λιανού η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους.

    Η Αϊριν (Ειρήνη) – Έβελυν – Μικέλα – Μαίρη Σαρπ γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954. Απόφοιτος του Γυμνασίου Θηλέων Καλαμάτας (1972). Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών (1977). Διορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού στο Σ.τ.Ε., ως Εισηγητής το 1980. Προήχθη σε Πάρεδρο (1985), σε Σύμβουλο (1997), σε Αντιπρόεδρο (2011) και σε Πρόεδρο (2020). Ως αντιπρόεδρος προήδρευσε στα Β΄και στο Δ’ Τμήματα του Δικαστηρίου. Υπήρξε μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Προήδρευσε στο Δικαστήριο του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος (2013-2020). Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της άδειας (1995 – 1996) παρακολούθησε μαθήματα δημοσίου δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Δίδαξε επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

    Ο Ιωάννης Λιανός ολοκληρώνει τη θητεία του κατά την οποία είχε αρκετές συγκρούσεις με υπουργούς της κυβέρνησης. Τελευταία ήταν η δημόσια αντιπαράθεση με τον Κ. Σκρέκα.

    Ο κ. Λιανός ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 29 Αυγούστου 2019 αντικαθιστώντας τη Βασιλική Θάνου -όταν νομοθετήθηκε το ασυμβίβαστο- και για το υπόλοιπο της θητείας της που λήγει στις 3 Ιανουαρίου 2024.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Μετωπική σύγκρουση Σκρέκα με Λιανό, ο οποίος φεύγει το 2024
    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έρχεται με μειωμένα πρόστιμα το πόρισμα για τις τράπεζες
    Λιανός (Επιτροπή Ανταγωνισμού): Διαφυλάσσουμε την ανεξαρτησία μας – Το «Όραμά» μας για το μέλλον



    ΣΧΟΛΙΑ