• Business

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Άμεση εξέταση της αγοράς μελετητικών υπηρεσιών κτηματογράφησης

    • NewsRoom
    Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού


    Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχώρησε στην κατά προτεραιότητα εξέταση και ανάθεση σε αρμόδιο Εισηγητή της αυτεπάγγελτης έρευνας στην αγορά μελετητικών υπηρεσιών κτηματογράφησης και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία εθνικού κτηματολογίου αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές νόθευσης διαγωνισμών.

    Για τον σκοπό της αυτεπάγγελτης έρευνας, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (ΓΔΑ) διεξήγαγε αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις του κλάδου (Νοέμβριος 2021 και Νοέμβριος 2022), απέστειλε συναφώς επιστολές παροχής στοιχείων (Νοέμβριος 2021 και Δεκέμβριος 2022) και διενήργησε ανωμοτί καταθέσεις (Ιούνιος 2023).

    Η ανάθεση σε Εισηγητή συνεπάγεται την εκκίνηση των προθεσμιών για τη λήψη απόφασης, ωστόσο δεν προδικάζει το περιεχόμενο της εισήγησης ή/και της απόφασης της ΕΑ.

    Η νόμιμη προθεσμία είναι ενδεικτική και ο χρόνος εξέτασης κάθε υπόθεσης εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από την πολυπλοκότητά της, τον όγκο του διοικητικού φακέλου, καθώς και τον αριθμό και τον βαθμό συνεργασίας των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Unilever: Αύξηση πωλήσεων κατά 7,9% το β’ τρίμηνο

    Σκυλακάκης στο Bloomberg: Χρειάζονται νέα μέτρα πρόληψης για τα ξενοδοχεία σε περιπτώσεις πυρκαγιάς

    International Maritime Bureau: Αύξηση της πειρατείας σε Γουινέα και Σιγκαπούρη – Επιτέθηκαν σε 65 πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ