• Business

    Εντυπωσιακό rebound άνω του 16% στις τράπεζες


    Αλλαγή σκηνικού και ψυχολογίας σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς η ραγδαία πτώση των προηγούμενων ημερών δημιούργησε αγοραστικές ευκαιρίες. Με ένα εντυπωσιακό rebound ο τραπεζικός δείκτης, έχοντας καταγράψει απώλειες 31%, σημειώνει κέρδη σχεδόν 17%. Σύμφωνα με τους αναλυτές η πρόσφατη βουτιά των τιμών των μετοχών, κυρίως των τραπεζικών τίτλων, αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για αγορές κυρίως από επενδυτές που έχουν μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

    Η τυπική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα σε συνδυασμό με τα ενθαρρυντικά σχόλια Ευρωπαίων αξιωματούχων για τη χώρα μας συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος στην εγχώρια αγορά. Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα παραμένει στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου παρά το ανοδικό ξεκίνημα ορισμένοι δείκτες επέστρεψαν στο “κόκκινο”. Η κατάσταση θα παραμείνει, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, κρίσιμη, καθώς οι ανησυχίες για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ παραμένουν έντονες.

    Ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 5,16% και διαπραγματεύεται στις 585 μονάδες. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 7,05% και ο Mid Cap καταγράφει κέρδη 3,94%.

    Στον τραπεζικό κλάδο, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 14,74%, η Εθνική κερδίζει 17,73%, η Πειραιώς σημειώνει άνοδο 20,35% και η Eurobank ενισχύεται κατά 15,71%.

    Η Βιοχαλκο ακολουθεί τον τραπεζικό κλάδο με κέρδη 8,26%, άνω του 5% είναι τα κέρδη σε Lamda, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος, ενώ κέρδη άνω του 3% καταγράφουν οι ΟΤΕ, ΔΕΗ, Folli Follie, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/megali-epistrofi-tou-taki-arapoglou/54465

     



    ΣΧΟΛΙΑ